KOSA

Najučinkovitiji šamponi koji će potaknuti i ubrzati rast kose

Za gustu kosu zdravog izgleda!
Iako se u kontekstu beauty svijeta najčešće baziramo na njezi kože, kosa je također nešto što itekako zaslužuje baš svu našu pažnju. Za kosu se često zna reći kako je naš najljepši ukras te ključna točka na i cjelokupnog outfita, a ono čemu najviše težimo u njezinoj njezi jest kreiranje zdravog izgleda kojeg i nije baš najjednostavnije postići!

Naše lice nije jedino koje zimi 'pati' od utjecaja niskih temperatura i suhog zraka u grijanim prostorijama, već se posljedice zime itekako mogu primijetiti i na našoj kosi. Također, u ovom hladnom periodu kosu češće izlažemo toplinskim aparatima za njezino stiliziranje koji još dodatno pogoršavaju situaciju, pa tako kosa poprima suh, ispucali i neugledan izgled. Sigurni smo da ste primijetili kako vam zimi nešto češće otpada kosa, pogotovo nakon tuširanja ili češljanja. Osim što to može biti sezonski uzrok, također za ispadanje kose mogu biti zaslužni i neki drugi razlozi, poput stresa, loše prehrane, hormonalne promijene itd., stoga ako je ispadanje kose nešto ozbiljnije, pomoć je potrebno potražiti kod liječnika.

S druge strane, ako je ispadanje kose nešto više od uobičajenog, ali i dalje u okvirima normalnog ispadanja, nije naodmet imati pri ruci učinkovite šampone koji u svojim formulama sadrže sastojke za osnaživanje kose, kao i njezin gušći rast. Osim što je potrebno oprati kosu takvim šamponom, stručnjaci predlažu i masažu vlasišta pri svakom pranju kose kako bi potaknuli cirkulaciju te samim time i njezin bolji rast. Šampone koji obiluju bjelančevinama i drugim hranjivim tvarima koje pružaju zaštitu folikuli kose potražite u nastavku!

Ziaja Med Hair Treatment Anti Hair Loss šampon

SebaMed Šampon protiv ispadanja kose

Kérastase Résistance Bain Force Architecte

OGX Extra Strength Tea Tree Mint Shampoo

Klorane šampon s kininom i B vitaminima

Foto: Instagram, Klorane, OGX, Kerastase, SebaMed, Ziaja
Objavljeno: 05.01.2022. u 09:33

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p