KOSA

Napravite svoj sprej za kovrče koje će izgledati kao da ste stigli s plaže

Napravite hit frizuru u tren oka!

Jedna od najpopularnijih ljetnih frizura definitivno su kovrče, no za njihovo kreiranje pod visokim temperaturama zaista nemamo živaca niti vremena. Kako bi u beach waves looku uživali i onda kada se vratimo na užareni gradski asfalt, nije naodmet imati pri ruci jedan genijalan proizvod kojeg vrlo lako možete i sami smućkati!

Moramo priznati kako nismo ljubitelji DIY kozmetičkih proizvoda jer smatramo kako je zaista teško rekreirati sve one vrijedne sastojke koji se trebaju pronaći u omiljenim formulama, no kada je kosa i njezino stiliziranje u pitanju, postoji jedan provjeren recept zahvaljujući kojem ćete uvijek imati frizuru kao da ste još uvijek na godišnjem odmoru. Sprej na bazi morske soli već godinama je apsolutni hit, a napraviti ga možete vrlo lako i to uz pomoću sastojaka koje sigurno imate u svojoj kuhinji. Za DIY slani sprej potrebna vam je jedna čaša tople vode, jedna žlica morske soli, dvije žlice balzama ili gela za kosu i jedna žlica kokosovog ulja.

Sve sastojke osim balzama ili gela stavite u bočicu i dobro potresite dok se sastojci ne sjedine. Zatim kao posljednji korak dodajte balzam ili gel za kosu i još jednom dobro potresite. Smjesa se prije korištenja treba dobro ohladiti, a vrlo mala količina proizvoda sasvim je dovoljna da postignete ovu hit frizuru u kojoj baš svakog ljeta uživamo. Jedini savjet je da ovaj tip stiliziranja kose ne primjenjujete prečesto jer je sol poznata po tome da isušuje kosu te nakon svakog korištenja pružite kosi jedan hranjivi tretman u vidu maske ili ulja.

Foto: Instagram
Objavljeno: 27.07.2021. u 15:52

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p