KOSA

Nemate vremena za pranje kose? Ovi suhi šamponi spasit će svaku frizuru!

Suhi šamponi za dane kada se jednostavno nema vremena za frizuru
Svi imamo dane kada nam se jednostavno ne pere kosa ili ju ne stignemo oprati, pa ju složimo u nespretnu punđu i jednostavno nastavimo s danom praveći se da smo se nekako izvukli. S druge strane, omiljeni beauty svijet ima rješenje i za te dane, a ono ima naziv - suhi šampon!

Iako suhi šamponi nisu nikakva novost u beauty svijetu, činjenica jest da s vremenom postaju sve popularniji, a ponajviše zahvaljujući svojoj praktičnosti. Suhi šamponi su zapravo proizvodi za kosu koji se koriste kao alternativa tradicionalnom tekućem šamponu, čija je glavna svrha osvježiti kosu, ukloniti višak masnoće i dodati joj volumen, a to se postiže bez potrebe za vodom ili ispiranjem.

Koje su prednosti suhog šampona?

Suhi šamponi sadrže prah koji apsorbira višak masnoće i sebuma na vlasištu i kosi, a što ju čini manje masnom i sjajnom između pranja. Također, često sadrže mirise koji čine kosu svježom i uklanjaju neugodne mirise. Kao što suhi šamponi uklanjaju masnoću i višak proizvoda, često čine kosu voluminoznijom i podatnijom, a što je zapravo prednost kod njezinog stiliziranja.

Kako koristiti suhi šampon?

Proizvod raspršite ili pospite po korijenu kose i vlasištu, na suhoj kosi te ga ostavite da djeluje nekoliko minuta. Pažljivo pročešljajte ili istrljajte kosu rukama kako biste ravnomjerno rasporedili proizvod i uklonili višak masnoće, a zatim nastavite sa stiliziranjem frizure.

Suhi šamponi su praktični za brzo osvježavanje kose između pranja, ali je važno napomenuti da se ne preporučuje stalna zamjena za redovno pranje kose tekućim šamponom, jer suhi šamponi ne čiste kosu i vlasište jednako temeljito. Povremeno korištenje suhih šampona može pomoći u održavanju svježeg izgleda kose, ali se preporučuje redovito pranje kako biste održali zdravlje vlasišta i kose.

L'Oreal Professionnel Tecni Art, Batiste Original suhi šampon za žene

Klorane suhi šampon s koprivom

Moroccanoil Dry Shampoo, Kérastase Fresh Affair

Foto: Instagram, L'Oreal Professional, Batiste, Klorane, Moroccanoil, Kerastase
Objavljeno: 14.09.2023. u 11:37

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p