KOSA

Ulje od brokule najnoviji je beauty hit stvoren za suhu kožu lica

Spremite se na male promjene u svojoj beauty rutini

Beauty industrija redovito nas iznenađuje novim proizvodima čiji sastojci su iz sezone u sezonu sve inovativniji. Kada je beauty njega u pitanju, pažnju mnogih okupirala je namirnica za koju sigurno do sada još niste čuli, a o njezinom utjecaju na našu kožu i kosu se već uveliko priča!

Brokula je namirnica na čiji spomen mnogi frču nosom u vidu negodovanja, ali ne i naša koža i kosa. Sigurno će vas iznenaditi podatak da brokula pruža ulje koje postaje sve cjenjenije u beauty svijetu. Ulje koje se dobiva iz sjemenki brokule je žutozelene boje te se koristi isključivo u kozmetičkoj industriji. Zbog svog visokog sadržaja erucične kiseline nije pogodno za prehrambenu upotrebu, ali je zato itekako prepoznato kao sastojak koji bi trebao biti uvršten u beauty rutinu. Ulje brokule bogato je antioksidansima, vitaminima A,C i E te esencijalnim masnim kiselinama zbog kojih djeluje kao snažan regenerator te pravi lijek za kosu sklonu pucanju.

Također ovo ulje ima značajan efekt na našu kožu u vidu poboljšanja njezinog sjaja i ujednačavanje tena. Osim što omekšava i vlaži kožu, ovo ulje bogato je retinolom što ga čini izvrsnim sredstvom za njegu zrele i suhe kože. Ulje od brokule može se pronaći i u proizvodima koji se koriste za sunčanje jer učinkovito štiti našu kožu od UV zračenja. Nadalje, ulja često izbjegavamo kada je njega kose u pitanju jer ju mogu učiniti masnijom, no ulje od brokule prava je iznimka jer čak i suhoj kosi daje oblik bez da ju masti ili opterećuje. Sigurno je mjesta na vašim policama sve manje zbog brojnih kozmetičkih proizvoda, stoga nije naodmet potražiti onaj koji će imati sve što je potrebno i našem licu i kosi, stoga ulju od brokule posvetite posebnu pažnju jer o njemu će se itekako još pričati!

Foto: Instagram
Objavljeno: 10.01.2019. u 12:25
Tagovi: koža, kosa

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p