KOSA

Niska pundža: frizura koju obožavamo

Odlična i praktična frizura koju obožavamo!

Kada govorimo o kosi, možemo se složiti kako se radi o segmentu za koji volimo je da je njegovan i uredan te baš uvijek postojan. Ipak, ponekad nam vrijeme jednostavne ne dopušta da odvojimo dovoljno vremena za stiliziranje, no srećom postoje odlične frizure koje su tu da uskoče kada želimo izgledati lijepo u svega nekoliko minuta.

Pundža je jedna od onih frizura za koju možemo reći da nas je više od jednom spasila. Naime, peglanje ili feniranje kose zahtjeva odvajanje određenog vremena, kojeg nerijetko nemamo, stoga je pundža uvijek sjajna opcija za rješavanje ovog problema. Iako obožavamo visoku pundžu, moramo priznati kako nam u posljednje vrijeme više pažnje odvlači ona niska. Radi se o frizuri koja se je popularizirala u Španjolskoj, no i drugim mediteranskim zemljama, a nit vodilja je uvijek ista; jednostavnost i praktičnost. Kako biste uspješno stilizirali nisku pundžu, potrebno je imati nešto dužu kosu kako biste ju uredno mogli pokupiti, a preporučuje se na najprije napravite niski rep koji ćete potom ‘zafrkati’ te tako kreirati kompaktnu pundžicu. Naravno, možete ju ukrasiti zanimljivom gumicom, cvijećem ili nekim drugim detaljom kako biste frizuri dodali dašak vlastite osobnosti.

@rocky_barnes

Nadalje, ono što je važno za napomenuti činjenica je da ako želite urednu varijantu ove frizure, kosu je potrebno prethodno pripremiti, odnosno podariti joj određenu teksturu kako bi bila kompaktnija i čvršća te po završetku cijelu frizuru još jednom pošpricati lakom za kosu. Naravno, ako ne želite da svaka vlas bude na svom mjestu, odlučite se za messy verziju ove frizure koja je u potpunosti proizvoljana i izvrsna za dnevne aktivnosti u kojima ne želite da vam kosa smeta, a s druge strane želite imati frizuru. Messy varijanta ne zahtijeva puno posla, kosu jednostavno stilizirajte kako vam prirodno dođe te je poželjno da izvučete malo kose koja će vam neobavezno padati na lice te ga na taj način uokviriti. Niska pundža je idealan odabir za baš sve prilike, od onih svečanih pa do neobaveznih te pristaje svima, stoga nema nikakvog razloga da već sutra ne isprobate ovu šarmantnu i jednostavnu frizuru.

@blaireadiebee

Foto: Instagram
Objavljeno: 16.05.2019. u 11:28
Tagovi: punđa, kosa

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p