KOSA

Odlični šamponi za njegu masne kose koje vrijedi isprobati!

Šamponi koji se moraju pronaći u vašoj kolekciji!

Za kosu se nerijetko kaže da je naš najljepši ukras te dodatak na 'i' svakodnevnim outfitima. Upravo zato ne iznenađuje da smo za njezin prekrasan izgled spremi uložiti i nešto više vremena kako bi svaka vlas bila na svom mjestu. S druge strane, ono što nam nerijetko zna pokvariti stiliziranje kose jest njezino pretjerano mašćenje, stoga je važno obratiti pažnju na sastav i kvalitetu proizvoda koji pružaju osnovnu njegu - šampona!

Moramo priznati da ne znamo osobu koja ima vremena i volje prati kosu baš svaki dan, no to je najčešći scenarij osoba koje vode borbu s masnom kosom. Brojni su razlozi zašto se kosa učestalo masni, a nerijetko do toga dolazi zbog pojačanog lučenja sebuma vlasišta. Žlijezde koje se nalaze pri korijenu kose luče previše ulja te tako maste vlasište i samu kosu. Uzroci su zaista brojni, od genetike preko prehrane, pa sve do hormona i načina života. Također, ovaj neželjeni efekt može potaknuti i neadekvatna njega kose, najčešće vezana uz pogrešan odabir šampona. Šamponi koji su definirani kao loši su oni koji sadrže parabene, formaldehid i silikone koji kao takvi dodatno potiču njezino mašćenje. Upravo zato je važno uvrstiti u njegu esencijalna ulja i ekstrakte kao što su ružmarin, mentu, koprivu, čajevac te minerale poput vitamina C, A, B5 i B kompleks.

Šamponi koji će vašu kožu držati svježnom danima!

Danas se na tržištu može pronaći zaista pregršt šampona te se pri njegovom odabiru nerijetko vodimo samim mirisom proizvoda, no ono što bi trebao biti prioritet jer njegovo djelovanje na samoj kosi. Kako je poprilično veliki izazov pronaći šampon koji će smanjiti njezino mašćenje, u nastavku smo izdvojili nekoliko favorita kojima to tako lako polazi za rukom!

L'Oreal Professionnel šampon za tretman masne kose, L'Oreal Elseve šampon za kosu Extraordinary Clay

Apivita Oil balance shampoo with peppermint & propolis, Klorane Šampon s koprivom za masnu kosu

Keune Care line Derma Regulate shampoo, OGX Purifying + Charcoal Detox Shampoo

Foto: Instagram, L'Oreal, Klorane, Apivita, Keune, OGX
Objavljeno: 19.03.2023. u 10:05

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p