KOSA

Opadanje kose u jesen - mit ili istina?

Za zdravu, gustu kosu prekrasnog volumena!
Ovih dana se često susrećemo sa scenarijem koji kao da je režirala naša najveća noćna mora. Nakon pranja kose u rukama nerijetko držimo bunt kose i pitamo se kako uopće i jednu vlas još imamo na glavi. S druge strane, nema mjesta panici jer je riječ o sasvim normalnoj pojavi, a koja je ni manje ni više nego sezonska!

Fenomen ispadanja kose u jesen zapravo zvuči kao još jedan mit koji se u beauty svijetu prenosi s koljena na koljeno, no ipak u njemu ima i nešto istine. U prosjeku izgubimo između 50 i 100 vlasi svaki dan, a što je rezultat uobičajenog rasta kose, dok se ljeti najčešće kosa nalazi u fazi mirovanja (telogen) koja obuhvaća oko 10% kose. Zbog faze mirovanja tijekom ljetnih mjeseci, zahvaćene vlasi opadaju oko 100 dana kasnije u jesen, a što se posebno može primijetiti sredinom listopada ili u studenom. Također, istraživanja su potvrdila kako kosa u jesen češće opada jer ljeti raste više kose kako bi se zaštitilo vlasište od vrućeg sunca i ultraljubičastog zračenja, pa dolaskom jeseni dodatan rast nije više nužan i samim time kosa kreće ispadati. 

Upravo zato je važno uvrstiti u njegu nježne, ali učinkovite proizvode zahvaljujući kojima će kosa biti snažna, zdrava i prekrasnog izgleda, a naše favorite smo izdvojili u nastavku!
 
Forcapil Keratine+ kapsule i Forcapil Fortifiant šampon

Uz Keratine+ kapsule njegujte kosu iznutra, a uz Fortifiant šampon pružite svojoj kosi toliko potrebnu njegu izvana. Formula Forcapil učvršćujućeg šampona jača i osnažuje vlakna kose od korijena, energizira i vraća vitalnost kosi te ju svakodnevno štiti. Forcapil Kératine+ kapsule su posebno dizajnirane za oštećenu kosu kako bi joj vratile otpornost, vitalnost i volumen. Posebnost proizvoda je hidrolizirani keratin, koji je 97% identičan keratinu koji se nalazi u našem tijelu. Jedan od najvažnijih sastojaka, uz keratin, je upravo BIOTINkojeg često nazivamo "vitaminom ljepote", a koji pomaže u održavanju zdrave kose i kože!

Philip B. Weightless Volumizing Insta-Thick

Sprej za volumen, gustu kosu i završno oblikovanje koji trenutačno dodaje punoću, lifting i pokret svim tipovima kose. Sada sa svježim i opuštajućim mirisom magnolije, ovaj inovativni sprej za gustoću kose u nekoliko sekundi joj pruža puni i gipki izgled kao da je fenirana u salonu. Polimeri laki kao pero popunjavaju vlasi i upijaju ulje pri korijenu, za bujni volumen koji traje cijeli dan. Philip B. Weightless Volumizing Insta-Thick je siguran za bojanje i tretman keratinom, proizveden je bez ispitivanja na životinjama i formuliran u SAD-u s niskim ugljičnim otiskom. Biljni sastojci koje upotrebljavamo nabavljeni su iz pouzdanih izvora i cijela se ambalaža može reciklirati. Snažno protresite (dok ne čujete zveckanje kuglica unutar bočice) i sprej držite 15 do 20 cm dalje od korijena kose te ga izdašno raspršite.

Foto: Instagram, PR, Pexels
Objavljeno: 13.09.2022. u 11:12

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p