KOSA

Otkrijte pakung koji će spasiti i najoštećeniju kosu

Jednostavna njega koja čini razliku!

Suha i oštećena kosa često je viđen gost na našim glavama ovih dana, pogotovo zato što je njezina njega kao i feniranje palo u totalno drugi plan. Frizerski saloni kao takvi su trenutno zatvoreni, stoga nam ne preostaje ništa drugo nego pouzdati se u vlastite ruke, kao i u recepte koji su se pokazali itekako učinkovitima!

Kako trenutno šišanje nije opcija, a kosi je pod hitno potreban oporavak, budući da se nakon zime uglavnom nalazi u stanju koje baš i ne volimo vidjeti, nije naodmet zaviriti na svoje kuhinjske police te se voditi za nekim starim receptima koji su se pokazali itekako korisnima u njezi kose. Suhi zrak, niske temperature te učestalo vezanje kose gumicama dovelo je do toga da je ona poprilično lomljiva i beživotnog izgleda, stoga je pravo vrijeme da napravite mali pakung koji može uspješno regenerirati suhu i oštećenu kosu. Prednost home made pakunga jest u tome što veliki broj komercijalnih preparata ima za svrhu učini kosu sjajnijom te kao takvi koriste sastojke koji dodatno isušuju kosu, dok ovaj kućne izrade sadrži kontrolirane sastojke koje sigurni imate na svojoj polici.

Za ovaj pakung potrebno vam je oko 2 decilitre maslinovog ulja, koje ćete zagrijati na štednjaku dok ne bude toplo. Važno je paziti toplinu ulja kako ono ne bi bilo prevruće jer u suprotnom možete dodatno oštetiti kosu. Toplu smjesu maslinovog ulja rasporedite duž cijele kose te ju lagano pročešljajte gustim češljem kako bi se ulje dobro rasporedilo. Zatim kosu zavežite u punđu te umotajte u najlon koji će zadržati toplinu, a preko najlona omotajte ručnik.

Važno je da ovaj pakung bude na toplome kako bi kosa upila sve blagodati maslinovog ulja, a koje se zaista mogu nabrajati u nedogled. Nakon pola sata operite kosu na uobičajen način, a ovaj tretman ponavljajte jednom tjedno za što bolje rezultate!

Objavljeno: 27.03.2020. u 13:02

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p