KOSA

Ove jeseni svi nose „golden hour“ pramenove u kosi!

Omiljena frizura kojoj rijetko tko uspijeva odoljeti

Iako je termin „Golden hour“ rezerviran za millennilas generaciju koja svaki svoj trenutak ovjekovječuje na društvenim mrežama pa tako i taj „zlatni sat“ zalaska sunca kad selfie fotografije izgledaju posebno romantično i toplo, ovo puta fokus je na beauty trendu.

Zasigurno najpoznatija plavuša koja je proslavila upravo ovaj zlatni look u kosi jest glumica Blake Lively. Poznata po dugoj i zanosnoj plavoj kosi još iz vremena serije Tračerica, njen stil ubrzo se nametnuo kao jednim od najpoželjnijih nove generacije. Istančano modno oko ali i sjajan izgled kad je u pitanju make up i kosa nerijetko čine Blake go-to celebrityjem čiji look svi žele kopirati. Slično se dogodilo i s ovim posljednjim koji je godinama poput svojevrsnog zaštitnog znaka glumice – plavi pramenovi!

Nekoliko tankih svijetlih pramenovi počinju već pri samom vrhu skalpa kad su u pitanju oni koji „uokviruju“ lice. Što više odmičemo prema zatiljku, pramenovi su izvučeni niže i gušće. Cilj je dobiti 3D efekt te naravno taj „golden hour“ look poput kose obasjane suncem. Iako sjajno izgleda na svjetlijoj kosi, istu tehniku moguće je primijeniti na sve boje kose imajući na umu ispravnu svjetliju nijansu za pramenove. Također, količinu pramenova lako je kontrolirati stoga je dovoljno i čak mali broj koji će biti izvučeni samo uz lice, a efekt će biti jednako dobar!


@avivasalonlpz

Ovo je jedna od onih frizura koje obožavaju teksturu u kosi stoga odlično stoji na lagano ili jako kovrčavoj kosi te slojevito ošišanoj frizuri. Ipak, ono najbolje kad su u pitanju „golden hour“ pramenovi jest lakoća održavanja jer ne zahtijevaju česte odlaske frizeru. Kosa raste i pramenovi izgledaju sve prirodnije, posebice za vrijeme sunčanih mjeseci, a s vremenom je dovoljno osvježiti ih preljevom za kosu koji će povratiti inicijalnu nijansu i sjaj!


@hilaryduff


@neginmirsalehi

Foto: Getty Images, Instagram
Objavljeno: 09.08.2019. u 14:25

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p