KOSA

Ovih dana vam kosa pojačano ispada? Onda ove proizvode morate uvrstiti u rutinu!

Za zdrav i bujan izgled kose
Ako ovih dana nakon češljanja ili pranja kose primjećujete nešto veći broj otpalih vlasi, mjesta za paniku zaista nema. Riječ je o sasvim normalnoj pojavi u ovo doba godine koja zna biti poprilično frustrirajuća i zabrinjavajuća, a zašto do toga dolazi i kako smanjiti gubitak kose u prvim danima proljeća, otkrijte u nastavku teksta!

Razlozi zašto kosa pojačano ispada u proljeće su zaista brojni, a jedan od glavnih je promjena godišnjeg doba. Tijekom zime, kosa može biti dehidrirana i oštećena zbog hladnoće i suhog zraka u grijanim prostorima. Kada se temperatura počne povećavati u proljeće, kosa prolazi kroz fazu obnove koja može uzrokovati da više vlasi ispadne. Ova pojava u potpunosti je uobičajena i nije razlog za paniku, iako ponekad tako ne izgleda. S druge strane, postoje i neki drugi razlozi koji mogu doprinijeti gubitku kose u proljeće, poput stresa, nedostatka vitamina ili hormonalnih promjena. Ako primijetite da vam kosa i dalje jako ispada nakon nekoliko tjedana, preporučujemo da se obratite dermatologu ili liječniku kako biste razmotrili druge uzroke i moguće tretmane.

Savjeti za sprječavanje gubitka kose

Kako biste smanjili gubitak kose u proljeće, možete isprobati neke jednostavne savjete. Primjerice, redovito perite kosu i koristite blage šampone i regeneratore kako biste održali zdravlje vlasi. Također, pripazite na prehranu i unos vitamina i minerala, poput željeza, cinka i biotina, koji su važni za zdrav rast kose. Osim promjena nekih rutina, jednako tako je važno uvrstiti u svakodnevnu njegu šampone, serume i druge preparate koji zahvaljujući aktivnim sastojcima u svojim formulama doprinose zdravom i bujnom izgledu kose. Ako ne znate od kuda krenuti s njegom, u nastavku smo izdvojili najbolje proizvode koji vrijede baš svaki euro, pa neka se pronađu i u vašoj kolekciji!

Ducray ANAPHASE+ nadopunjujući šampon protiv ispadanja kose, Olival losion protiv opadanja kose piskavica i ružmarin

Eucerin DermoCapillaire revitalizirajući tretman za kosu

Revalid Anti Hair Loss Stimulating šampon, Vichy Dercos energetski šampon protiv ispadanja kose

Foto: Instagram, Revalid, Vichy, Eucerin, Ducray, Olival
Objavljeno: 01.04.2023. u 15:41

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p