KOSA

Ovo je jedan od najčešćih razloga zašto se kosa neprestano masti

Beauty navika koju bismo trebali češće primjenjivati
Borba s masnom kosom nešto je što zna biti poprilično frustrirajuće jer koliko god da ju često peremo, ona nekako uvijek poprima neugledan izgled. Također, osim što nije atraktivna, masna kosa nerijetko utječe i na naše lošije raspoloženje te lošiji osjećaj u vlastitoj koži, no pored adekvatnih preparata za čišćenje i njegu same kose, važno je obratiti pažnju i na jednu naviku koju bismo trebali češće primjenjivati u svojoj rutini!

Jeste li znali da redovito pranje četke za kosu dovodi do smanjivanja njezinog masnog izgleda? Iako ćemo stvarane masnoće pripisivati pogrešnoj upotrebi sredstva za pranje i njegu ili jednostavno prirodnosti same kose, održavanje higijene alata za njezino stiliziranje igra ogromnu ulogu u njezinom izgledu. Četke za kosu mogu skupljati različite nečistoće, masnoće, mrtve stanice kože i ostatke proizvoda za kosu, baš kao što je to slučaj kod make up kistova. Redovito pranje četke pomaže u uklanjanju ovih nakupina i sprječava da se bakterije, gljivice i prljavština prenesu na kosu prilikom češljanja.

Kako pravilno oprati četku za kosu?

Nečistoće i masnoće koje se nakupljaju na četki mogu dovesti do začepljenja pora na vlasištu, a što nerijetko rezultira iritacijom, svrbežom i drugim problemima s vlasištem. Redovito čišćenje četke pomaže održavati vlasište zdravim te ćete s njom lakše prolaziti kroz kosu, olakšavajući češljanje i oblikovanje frizure. Ako je četka zaprljana, moguće je da će se kosa zapetljati u četke ili neće izgledati glatko nakon češljanja. Prije pranja, pažljivo uklonite sve vlasi s četke, a to možete učiniti pomoću češlja, prsta ili drugih alata. Zatim napunite posudu s toplom vodom i dodajte malo blagog šampona ili tekućeg sapuna, umiješajte dok ne dobijete blagu pjenu i stavite četku u posudu s vodom i sapunom te je ostavite da se natapa nekoliko minuta. To će omekšati prljavštinu i ostatke na četki.

Koristite četkicu za čišćenje ili staru četkicu za zube kako biste nježno trljali četku i uklanjali prljavštinu i ostatke,a potom isperite četku pod mlazom tople vode kako biste uklonili sapun i ostatke. Lagano je protresite, a zatim je postavite na ručnik da se prirodno osuši. Pazite da su vlasi okrenute prema dolje kako bi voda mogla iscuriti.

Preporučuje se čišćenje četke za kosu barem jednom mjesečno, ili češće ako često koristite proizvode za kosu. Uz redovito pranje, četka za kosu će vam bolje služiti, a vaša kosa će biti čišća i zdravija.

Foto: Instagram
Objavljeno: 15.08.2023. u 15:17

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p