KOSA

Ovog ljeta svi nose 'flob' frizuru!

Frizura koja je gotova u svega pet minuta, a izgleda sjajno!
Frizura koja ne poznaje sezonu i pristaje zaista svima. Tako bismo ukratko opisali kultnu 'bob frizuru čija popularnost ne jenjava već desetljećima. Ipak, posljednjih nekoliko godina bob je evoluirao i dobio razne inačice, a ovo ljeta sva pozornost je na 'flobu'!

George Northwood, frizer nekih od najpoznatjih svjetskih zvijezda popur Alexe Chung i Sienne Miller, skovao je upravo taj izraz za ovu ovu novu 'it' frizuru. Naime, u pitanju je stiliziranje bob frizure koje će stajati svakom obliku lica i teksturi kose. Flob je savršeni ravni bob koji će kosi dati fluidnost i kretanje na vrlo laki način, a ključ je u korištenju pegle za kose u svega nekoliko poteza...


Zaboravite na savršeno uglađeni bob i precizan simetričan rez. Ovu frizuru obožavat će sve spavalice koje nemaju puno vremena ujutro stilizirati kosu te osobe s ravnom i opuštenom kosom koliko i one s blago kovrčavom i gušćom kosom. Razlog tome je što za savršenu flob frizuru ne treba mnogo - tek pegla za kosu i pjena za stiliziranje. Naime, s peglom za kosu ćete gotovo dekonstruirati rez bob frizure, uokviriti lice te postići gotovo androgeni 'look' kakav su obožavali modeli 90-ih godina prošlog stoljeća.


Prvo razdijelite kosu s razdjeljkom u sredini i nanesite pjenu za učvršćivanje na nekoliko pramenova uz lice i potiljak. Potom s peglom za kosu pomičite naizmjeničnim pokretom zgloba gore-dolje. Na taj način vrhovi kose ostati će ravni, no pripazite da ne pretjerate s cik-cak efektom. Vodič poznatog frizera u cijelosti možete pogledati ovdje, no držite se ključnih smjernica - ovo je 'no haircut haircut' odnosno nesavršenosti su dopuštene, dapače, poželjne!
Objavljeno: 04.07.2022. u 11:17

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p