KOSA

Piling za kosu kao neizostavan korak ka zdravom i postojanom izgledu!

Jeste li već isprobali ovaj proizvod?

Iako smo naviknuti da što se tiče njege kose uglavnom koristimo šampone i maske, valja napomenuti kako je neophodan još jedan preparat o kojem uvelike ovisi izgled kose. Naime, riječ je o pilingu za kosu, odnosno pilingu za tjeme koji je prijeko potreban korak koji vodi ka zdravoj, bujnoj i postojanoj kosi.

Možemo se složiti da je piling za kosu pomalo neuobičajena formulacija na koju definitivno nismo navikli, ali to ne znači da nije potrebno pobliže istražiti o čemu je riječ. Nerijetko se zaboravlja da kosa raste iz tjemena, što je koža te da tu istu treba valjano i učinkovito njegovati. ''Vlasište je koža prekrivena kosom. Ta koža zahtijeva pristup identičan koži lica. Piling će ukloniti mrtve stanice, ostatke styling proizvoda (lak, pjenu, sprej za suho pranje), potaknuti mikrocirkulaciju vlasišta te ga relaksirati'' - ističe hair stilistica Teuta Mesaroš. Također, bitno je naglasiti kako se ovakva vrsta pilinga prakticira jednom tjedno te ne traži naknadno šamponiranje kose. Upravo zato možemo zaključiti da je riječ o must have funkcionalnom proizvodu koji čuva vlasište kose, ali krije i praktičnu stranu.

 

Kérastase Fusio Scrub Énergisant, Kérastase Fusio Scrub Apaisant

Trenutno se upravo u Teutinom salonu mogu nabaviti Kérastase pilinzi za kosu, a to su Fusio Scrub Energisant koji zahvaljujući morskoj soli omogućava detaljno uklanjanje nečistoća iz kose te vrši detoksikaciju, a odličan je za nešto masnije vlasište. Uz njega, tu je i Fusio Scrub Apaisant, piling čija je gel struktura osmišljena za osjetljivu i suhu kožu, ali i borbu protiv prhuti. Što se tiče načina korištenja pilinga za kosu, jednom tjedno manju količinu proizvoda nanesite na mokru kosu te nježno umasirajte, a potom dodajte malo vode kako bi se stvorila pjena. Kao posljednji korak, sve dobro isperete.

Foto: Instagram, Teuta Salon
Objavljeno: 30.08.2020. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p