KOSA

Šamponi bez sulfata: zašto su dobri i koje proizvode odabrati?

Za zdravu kosu prekrasnog izgleda!

Kada je njega kose u pitanju, najviše pažnje pridajemo kvaliteti šampona koji koristimo u svakodnevnoj rutini. S obzirom na to da šampon spada u kategoriju proizvoda koji zaista često koristimo u održavanju vlastite higijene, važno je da njegovi sastojci budu nježni prema samoj kosi te da doprinose zdravom i lijepom izgledu.

Također, kada govorimo o šamponima često se napominje da je najbolje izbjegavati one koji sadrže sulfate. Tako smo sigurni da ste se sigurno barem jednom zapitali što su uopće ti ozloglašeni sulfati i zašto ih je poželjno zaobilaziti u širokom luku? Sulfati su zapravo vrsta deterdženta ili surfaktanta koji se mogu pronaći u raznim kozmetičkim proizvodima, kao što su omiljene čistilice za lice ili u gelovima za tuširanje. Dakle, riječ je o sastojku koji se ne nalazi samo u bočicama omiljenih šampona već ga možemo pronaći u raznim drugim proizvodima za njegu. Glavna uloga sulfata je uklanjanje nečistoća te se koristi zbog svoje sposobnosti privlačenja ulja i vode, a zahvaljujući čemu možemo biti sigurni da smo odradili dubinsko čišćenje.

Zašto se onda toliko govori o benefitima proizvoda bez sulfata, pogotovo u kontekstu omiljenih šampona? Negativna strana ovakvih proizvoda je ta što mogu biti izrazito teški za pojedine tipove kose te toliko intenzivni da mogu ukloniti sva prirodna ulja koja su ključna za hidrataciju kose, kao i održavanje zdravog vlasišta. To će najviše osjetiti kovrčava kosa, kao i kosa bez volumena, a također mogu dovesti i do drugih neželjenih problema, kao što je ispadanje kose te sklonost prhuti. Nadalje, proizvodi koji u sebi ne sadrže sulfate jednako dobro će očistiti kosu, samo će glavni sastojak za čišćenje biti na prirodnoj bazi te će kosa nakon pranja biti hidratizirana i puno lakša za stiliziranje. Ako ste u potrazi za dobrim šamponom bez sulfata, u nastavku smo izdvojili nekoliko odličnih proizvoda zahvaljujući kojima će kosa biti prekrasnog i zdravog izgleda!

Kérastase Discipline šampon bez sulfata

Alverde Ultra Sensitive Shampoo

Garnier Fructis Hair Food Shampoo Best Sale

Vichy Dercos šampon protiv prhuti za osjetljivo vlasište bez sulfata

Love Beauty and Planet Purposeful Hydration Shea Butter & Sandalwood Sulfate Free Moisturizing Shampoo

Foto: Instagram, Kerastase, Alverde, Garnier, Vichy, Love Beuaty and Planet
Objavljeno: 24.08.2022. u 11:01

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p