KOSA

Šamponi koji su kao stvoreni za kosu koja se često masti

Znamo kako izbjeći svakodnevno pranje kose

Brzo se masti“- mnogi od nas bi ovim riječima okarakterizirali vlastiti tip kose. Iako se nekada čini da ne postoji ništa što može pomoći masnoj kosi i produžiti vrijeme između pranja, mi imamo nekoliko savjeta i proizvoda koji su pogodni ako imate ovaj tip kose. U nastavku potražite najbolje šampone s kojima ćete zaboraviti na pranje kose svaki drugi dan.

Masna kosa, odnosno masno vlasište može biti rezultat više faktora. Najčešća pogreška koju činimo je učestalo pranje kose (znamo da nekad jednostavno ne postoji druga opcija) koje nas uvodi u začaran krug prekomjernog lučenja prirodnog sebuma na vlasištu. Posebno ako kosu često peremo agresivnim formulama šampona. Isto tako, nepravilna tehnika pranja kose i slabo ispiranje viška proizvoda može dovesti do ubrzanog mašćenja kose. Općenito kako bismo imali zdravu i sjajnu kosu te uravnoteženo vlasište, važno je i ono što unosimo u organizam. Dakle, ne bi bilo loše razmisliti o tome koja hrana možda potiče nepravilnu regulaciju naših hormona. Nakon svega važno je i imati odgovarajući šampon za specifičnu njegu vlasišta.

Što se tiče šampona za masnu kosu, važno je da su oni nježni i da targetiraju ulja i masti na vlasištu te da ne isuše ostatak kose kako ona ne bi izgubila svoj prirodni sjaj i mekoću. Prirodni sastojci poput čajevca i ružmarina mogu pomoći u topljenju i kontroli tvari koje koža vlasišta izlučuje. Pročišćavajući efekt je jedna od karakteristika koja je poželjna kada biramo šampon za masnu kosu, no učestalost pranja treba prilagoditi ovisno kako šampon djeluje na vaše vlasište.

U galeriji pregledajte naše favorite koje ćete lako pronaći u drogerijskoj ponudi ili u online trgovinama.

      Aveda-Rosemary Mint, Kerastase-Specifique bain divalent

Klorane-Nettle šampon, L’Oréal Professionnel-Pure Resource

OGX-Teatree Mint, Vichy-Dercos Ultra Soothing

Foto: Instagram, Aveda, Kerastase, Klorane, L’Oréal, OGX, Vichy
Objavljeno: 29.11.2022. u 13:55

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p