KOSA

Saznajte koji figaro koristiti ovisno o tipu kovrča

Za svoju kosu odaberite samo najbolje!

Izbor figara i ostalih alata za kovrčanje kose ponekad zna zadavati pravu muku. Iako je ponuda ovih korisnih stvarčica poprilično bogata, često se vodimo za njihovim izgledom umjesto kvalitetom samog proizvoda. Danas ih možemo pronaći u raznim bojama i oblicima, ali ipak prilikom njihovog odabira prednost trebamo dati kvaliteti i primjeni, a ne primamljivom izgledu.

Prekrasne kovrče nešto su čemu mnogi od nas teže, pogotovo u ovo tmurno vrijeme kada u svakom kutku tražimo nešto što će razbiti ovu dosadnu monotoniju, a kovrče su upravo to - razigrane, neukrotljive i jednostavno zovu na isticanje. U trenucima nedostatka vremena, ali i male lijenosti, svoje kovrče znamo potražiti u brojnim šamponima, regeneratorima i drugim preparatima čija obećanja podsjećaju na predizbornu kampanju. No, istina je takva da je za sjajne kovrče potrebno odvojiti malo vremena za njihovo stiliziranje, ali i pronaći odgovarajući alat za kovrčanje kose. Figaro je najpopularniji styling alat koji volimo koristiti unutar vlastitog doma jer je praktičan te ne moramo biti neki veliki stručnjaci da bi postigli željeni izgled. Iako se preporučuje njegova ograničena upotreba, moramo priznati kako smo po tom pitanju neposlušni te da su naše želje za lijepim kovrčama puno veće od svih ograničenja, stoga prilikom odabira figara moramo voditi računa o tome da izaberemo onaj kvalitetan kako naša kosa ne bi bila oštećena.

Tigrasti uzorak i girly roze drške zaista nam instantno ukradu pogled, no ponekad vanjština proizvoda za oblikovanje kose zna biti samo 'mamac' da kupimo nekvalitetan proizvod koji našu kosu ostavlja bez ispunjenih očekivanja ili oštećenu. No, kako to ne bi bio slučaj, važno je odabrati keramičke, turmalin ili titanium uređaje. Također osim odabira uređaja, postoje i određene zakonitosti za stiliziranje kovrči, a to određuje veličina figara. Dakle, što je figaro deblji, kovrče će biti veće, a ova logika vrijedi i obrnuto.

Dugoj i teškoj kosi bez volumena možete kreirati valove koristeći figaro duljine 5 centimetara, dok kraća, srednja i duža kosa s jačim valovima zahtijeva figaro debljine 3 centimetara. Kako svjedočimo velikom retro povratku kako u modnom svijetu, tako i u onom beauty, sigurno ćete se u jednom trenu zaželjeti divnih retro kovrči. Za njihovo kreiranje najbolje je koristiti figaro od 2,5 centimetara. Figaro od samo jednog centimetara je kao stvoren za neukrotive afro frizure s kojima je teško proći neprimijećeno.

Foto: Instagram, Philips, Remington, Dyson, Grunding
Objavljeno: 08.02.2019. u 15:05

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p