KOSA

Stoji li vam bolje kratka ili duga kosa: TikTok filter ima odgovor na ovo pitanje

Trik koji otkriva idealnu duljinu vaše kose

Prije nekoliko godina svijet je zaludio trik koji daje odgovor na vječno pitanje: stoji li vam bolje duga ili kratka kosa? Budući da ima jako malo onih koji su dovoljno hrabri da odgovor dobiju tek nakon posjeta frizeru, način kojim to možete isprobati prije šišanja je definitivnoj bolja varijanta.

Trik koji otkriva idealnu duljinu vaše kose osmislio je John Frieda koji je proučavao lica i ustanovio da kut čeljusne kosti određuje hoće li netko izgledati bolje s kratkom ili dugom kosom. Pravilo je nazvao 2,25 inča (5,17 cm), a sada je stigao i TikTok filter koji olakšava ovaj proces.

 

@elsaroshe Well, i agree #shorthair#longhair#hairlength ♬ original sound - vica 🌱

 

Da biste isprobali ovaj filter naziva „2.25 hair length" trebate preuzeti najnoviju verziju TikTok-a. Nakon toga, samo dodirnete efekt i namjestite lice unutar točkastog kruga i pazite da održavate stabilan, vodoravan kut kamere. Vidjet ćete kako se dvije crvene linije i broj prilagođavaju, a zatim će vam se prikazati rezultat.

 

@xiaolan0101 >2,25 inch thì hợp tóc dài, < 2,25 inch hợp tóc ngắn. 2,25 inch~ 5,7cm #douyin #stylehair #longhair #shorthair ♬ nhạc nền - XiaoLann

 

Ako slučajno nemate TikTok, ne očajavajte. Možete ovo isprobati i bez moderne tehnologije, a treba vam samo ogledalo, olovka i ravnalo. Da biste se testirali, stanite ispred ogledala tako da vidite bočnu stranu lica, a olovku držite vodoravno ispod brade. Ravnalo neka bude okomito ispod uha. Izmjerite udaljenost od uha do olovke. Ako je manja od 2,25 inča (5,17 cm), kratka kosa bi trebala izgledati sjajno na vama. Ostali bi jednostavno trebali pustiti kosu.

 

@glowwithava grab your ruler & pencil ✏️💇🏻‍♀️ #hairlength #hairlengthcheck #tiktokfilter #shorthair ♬ original sound - AVA

 

Ako ste slučajno tip koji ima dugu kosu, a filter pokaže da je bolji izbor za vas kratka kosa – pričekajte malo sa šišanjem. U obzir uzmite svoj stil života, navike i volju/želju/ambiciju da stilizirate kratku kosu. Obrnuto, ako pak obožavate svoju kratku kosu, nećete zasigurno dopustiti TikTok da vam odredi puštanje kose. Najvažnije je da se vi osjećate ugodno i autentično.


Foto: Instagram
Objavljeno: 28.11.2023. u 11:24

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p