KOSA

Sve što trebate znati prije nego odlučite ošišati šiške

Činjenice koje je korisno znati prije ove velike promjene
Povratkom na gradski asfalt nerijetko nas uhvati snažna želja za promjenom, a zbog čega najčešće nastrada upravo naša kosa. Mnogi će se odvažiti na teški rez kako bi se kosa što bolje oporavila nakon ljeta, dok će drugi u želji za nešto dramatičnijom promjenom prikladnom za jesenske dane, odlučiti odrezati šiške...

Ako i vi spadate u skupinu onih koji razmišljaju o šiškama, postoji nekoliko stvari koje jednostavno morate uzeti u obzir prije nego se odlučite na ovu zaista veliku promjenu. Imati šiške može biti odlična stvar za osvježavanje kompletnog looka, no ako ne uzmemo sve prednosti i nedostatke u obzir, vrlo lako biste se mogli i pokajati.

Zašto reći 'da' šiškama?

Šiške mogu istaknuti vaše lice, naglašavajući određene crte i dodajući dimenziju vašem izgledu. Pravilno oblikovane šiške pružaju i sjajan anti-age tretman, brišu godine s kože lica te kompletno osvježavaju naš cjelokupni izgled. Nadalje, ako niste zadovoljni oblikom svog čela ili imate bore koje želite sakriti, šiške mogu djelovati kao i kao sjajna kamuflaža.Postoji mnogo različitih stilova šiški, kao što su ravne, kose, guste, tanke, isječene, pa čak i šiške sa strane, a što nam omogućava eksperimentiranje s različitim lookovima. Također, ako imate visoko čelo koje želite vizualno skratiti, šiške mogu biti od pomoći.

Zašto preskočiti šiške?

Činjenica jest da šiške zahtijevaju redovito održavanje i šišanje kako bi zadržale željeni oblik. Ako ne šišate šiške redovito, mogu postati neposlušne i neuredne. Kada želite pustiti šiške da narastu, mogu biti iritantne i neudobne dok se ne spoje s ostatkom kose, a neki oblici lica ne odgovaraju svim vrstama šiški. Pogrešno oblikovane šiške mogu naglasiti negativne aspekte vašeg lica, dok duže šiške mogu ometati vaš vid. U vlažnim ili vjetrovitim uvjetima koji nam tek dolaze, šiške se mogu spajati ili izgubiti svoj oblik, što dovodi do toga da neprestano prepravljate svoju frizuru. Također, ako šiške često dodiruju čelo, mogu pridonijeti pojavi akni ili iritacija na koži.


U konačnici, odluka o tome hoćete li nositi šiške ili ne ovisi o vašim osobnim preferencijama, obliku lica, stilu života i spremnosti da se nosite s održavanjem koje šiške zahtijevaju te se obavezno prije ovog teškog reza konzultirajte sa svojim frizerom kako biste odabrali najbolji stil šiški koji će odgovarati vašim željama i potrebama. I ne, nemojte ih sami rezati jer garantiramo da neće izgledati dobro!

Foto: Instagram
Objavljeno: 12.08.2023. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p