KOSA

Treba li kosu prati ujutro ili navečer?

Ima li vrijeme pranja kose veze s njezinim izgledom?

Kosa je jedan od glavnih beauty imperativa svake žene te vječni izvor inspiracije, ali i problema. Kako bi kosa bila što sjajnija i podatnija koristimo različite kozmetičke preparate, no jeste li se ikada zapitali ima li razlike u tome perete li kosu ujutro ili navečer?

Kada govorimo o njezi kose to naravno podrazumijeva njezino redovito pranje i njegovanje. Neki standardni period kada se kosa mora prati su otprilike svaka tri dana, ali to naravno varira jer postoje vlasišta koja se minimalno maste te ne iziskuju učestalo pranje. Pranje kose za neke je velik podhvat zato što ima treba dugo vremena da je stiliziraju ili jednostavno imaju gustu kosa na čije pranje odlazi puno vremena, no postavlja se još jedno pitanje, a to je u koje doba dana je najbolje prati kosu. Možda niste išli za time, no obratite li pažnju na to kakva vam je kosa ujutro nakon što ste je navečer oprali, sigurni smo da ćete primijetiti kako je nešto masnija bez obzira na to što je svježe oprana. Radi se o tome da kosa nije zapravo masnija, već joj nedostaje volumena i teksture, pa se stvara takav neugodan dojam.

Navečer kada peremo kosu, najčešće netom poslije legnem o u krevet, a za kosu to znači da se nema vremena još dodatno sama osušiti i nabujati te pritiskom glave na jastuk, kosa se dodatno  ravna, odnosno gubi na volumenu i upravo zato se ujutro budite s beživotnom frizurom na koju morate potrošiti određeno vrijeme kako bi povratila svoj prvotni izgled. Perete li kosu u jutarnjim satima ili u rano poslijepodne, priča će biti drugačija jer će se vlasi slobodno rasporediti i imati dovoljno vremena za ono potpuno i temeljito sušenje bez obzira na to što ste koristili sušilo za kosu. Ako ipak nemate vremena u prijepodnevnim satima te ste prisiljeni kosu prati navečer, obratite pozornost na to da barem pola sata nakon pranja s ničim ne pritišćete vlasi te svakako nanesite proizvode da podizanje volumena kako biste uštedjeli na vremenu i izbjegli sve nepotrebne probleme. 

Foto: Instagram
Objavljeno: 03.02.2019. u 00:00
Tagovi: kosa, masna kosa

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p