KOSA

Trebamo li ljeti pustiti kosu da se prirodno sama osuši na zraku?

Pauza od toplinskih uređaja ljeti: da ili ne?
Moramo priznati da se ljeti poprilično znamo ulijeniti, pa tako češće naginjemo nekim bržim i jednostavnim rješenjima koja olakšaju našu svakodnevicu. Jela koja si pripremamo su brža i jednostavnija, make up rutina gotovo da i ne postoji, dok je stiliziranje kose toplinskim uređajima nešto o čemu niti ne razmišljamo...

Mnogi od nas ljeti imaju običaj ostaviti kosu da se prirodno sama suši na toplim zraku jer zašto ne iskoristiti visoke temperature te napraviti malenu pauzu od štetnog izlaganja toplinskim uređajima za stiliziranje? S druge strane, ostavljanje kose da se prirodno osuši na zraku tijekom ljeta može imati svoje prednosti, ali i mane, ovisno o tipu kose i vašim osobnim preferencijama.

Koje su prednosti prirodnog sušenja kose?

Sušenje kose na zraku smanjuje izloženost vrućini koju stvaraju sušila za kosu, čime se može smanjiti rizik od oštećenja kose kao što su pucanje vlasi, suhoća i lomljivost. Kosa koja se prirodno osuši obično ima opušteniji i prirodniji izgled, što može biti poželjno tijekom ljetnih mjeseci kada je opuštena i neobavezna frizura look u kojem zaista uživamo. Također, ostavljanje kose da se prirodno osuši zahtijeva manje vremena i truda u usporedbi s korištenjem sušila za kosu ili drugih alata za oblikovanje kose, a što je idealno za ljetne mjesece.

Prirodno sušenje kose ima i svojih nedostataka...

Kod nekih tipova kose, sušenje na zraku može potrajati dulje nego korištenje sušila za kosu, posebno ako imate gustu ili dugu kosu. To može biti nepraktično ako želite brzo urediti kosu i krenuti dalje s danom. S druge strane, ako imate prirodno valovitu ili kovrčavu kosu, to može rezultirati i nepoželjnim lookom, odnosno teksturom i oblikom kose koju je kasnije nemoguće 'ukrotiti'. Kod određenih tipova kose, sušenje na zraku može rezultirati i povećanom količinom kose ili "frizzy" efektom, što nije nešto što volimo vidjeti u zrcalu.

Foto: Instagram
Objavljeno: 04.08.2023. u 10:26
Tagovi: kosa, trendovi kosa

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p