KOSA

Trendovi u njezi kose koje ove godine morate isprobati

Nova godina znači i novi pristup njezi kose

Početak godine poznat je po tome da uvodimo 'red' na raznim područjima svoga života, a ništa drugačije nije niti kada je naša rutina uljepšavanja u pitanju. Pored ujednačenog i zdravog tena, jednako (ako ne i više), važno nam je da je i izgled naše kose besprijekoran, pa tako neki novi trendovi koji su najavljeni da će buknuti u baš svakoj kupaonici ove godine, bi to vrlo lako mogli i ostvariti!

Imati lijepu, njegovanu i prije svega zdravu kosu nije jednostavan zadatak, a s tom tvrdnjom bi se složio svatko tko je barem jednom pokušao vratiti svoju kosu u život ne koristeći škare kao jedini način da se postigne njezin najbolji mogući izgled. Zimi je naša kosa posebno tvrdoglava te je zaista izazov stilizirati ju onako kako želimo, pa je česti slučaj da njezino loše stanje skrivamo ispod zimske kape ili ju jednostavno zavežemo gumicom, oslanjajući se na već provjerene frizure koje funkcioniraju u svakodnevnim izdanjima. No, ponekad se zaželimo nekog njezinog drugačijeg izdanja u kojem će pucati od zdravlja, a upravo će se na to oslanjati trendovi koje ćemo u ovoj godini objeručke prigrliti.

Tako će se naše prečesto pranje kose svesti na minimum, budući da je riječ o tretmanu koji dodatno isušuje i opterećuje našu kosu, a sve zahvaljujući suhim šamponima koji će se ove godine pronaći na svakoj kozmetičkoj polici. Riječ je o šamponima koji će zamijeniti prečesto i nepotrebno isušivanje kose, bez da se odričemo njezinog mirisnog i svježeg izgleda, a za što će nam trebati i puno manje vremena od uobičajene rutine pranja kose.

Batiste Suhi Šampon, Nivea FRESH REVIVE suhi šampon za srednje svijetlu kosu

Love Beauty&Planet Volume and Bounty suhi šampon, L'Oréal Paris Magic Shampo Tropical Splash suhi šampon

Nadalje, koliko smo dugo spremni stajati ispred zrcala za što bolji izgled svoje kože lica, istu rutinu ćemo primjenjivati kada je u pitanju naša kosa. Naše vlasište je toliko presudno za cjelokupni izgled kose, da svakako zaslužuje puno veću pozornost od one koju mu pružamo sada, pa će tako pilinzi i masaže koje potiču njegovu cirkulaciju postati ključni dio njege. Kod ovakvih tremama vodite računa da je vaša kosa dobro raščešljana kako ju ne biste masirajući dodatno oštetili te kako biste izbjegli pucanje vlasi zbog nešto grubljeg pristupa.

Biobaza Detox piling šampon, Oblepikha piling za kožu glave

Ovu godinu zasigurno će obilježiti i jedan veliki trend, a to su proizvodi hibridi, koji svojim dvojakim funkcijama znatno olakšavaju našu svakodnevicu. Tako će četke koje su istovremeno sušila postati must have proizvod u njezi kose, koji osim što ubrzava njezino stiliziranje, smanjuje vrijeme koje provodimo izlažući ju štetnom djelovanju sušila. Veliki broj ovakvih četki dolazi sa zaštitom, stoga ne vidimo razlog, a da se ne pronađe i u našoj rutini!

Foto: Instagram, Biobaza, Oblepikha, Love Beauty&Planet, L'Oreal Paris, Batiste, Nivea
Objavljeno: 24.01.2020. u 14:21
Tagovi: kosa, trendovi kosa

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p