KOSA

Tretmani keratinom koje možete napraviti kod kuće za prekrasan izgled kose!

Tretman kojeg se isplati imati na svojoj kozmetičkoj polici

Ljeto zaista volimo iz brojnih razloga, pa tako pored godišnjih odmora, mora i sunca te nešto laganijih i razigranijih modnih komada, na popisu stvari koje volimo u ovoj najtoplijoj sezoni, nalazi se i naš izgled. Brončani ten kao posljedica upijanja baš svake zrake sunca uvelike doprinosi našem izgledu, pa smo tako svoju make up rutinu sveli na minimum, dok s druge strane naša kosa i nije toliko naklonjena ovim toplim mjesecima!

U ovom periodu smo uglavnom vrlo zadovoljni s izgledom našeg tena, budući da osunčana koža vrlo vješto prikriva sve one sitne nepravilnosti koje na njoj baš i ne volimo vidjeti. S kosom je pak, druga priča, pa je tako zbog visokih temperatura najradije zavežemo u visoki rep ili nespretnu punđu kako bi nam bilo što ugodnije, ali i kako bi što spretnije prikrili njezinu suhoću. Kosu je ljeti poprilično izazovno stilizirati, budući da ona postaje poprilično dehidrirana početkom ljeta, a njezino stanje se drastično pogoršava nakon povrataka s mora, gdje sol i pijesak jednostavno učine svoje u vidu oštećenja. Ako vam ove sezone šišanje nakon povratka s godišnjeg odmora nije opcija, onda je najbolje na svoju kozmetičku policu smjestiti tretman koji će vašu kosu u tren oka vratiti u život.

Riječ je o proizvodima na bazi keratina, sastojka koji je zapravo zaslužan za svilenkasti izgled kose, kao i njezino jačanje. Keratin je vlaknasti protein koji kosi pruža snagu i elastičnost, a njegova specifičnost jest da je netopiv u vodi te može podnijeti ekstremne temperature, kako niske, tako i visoke, pa će tako kosa izdržati vruće zrake sunca, ali i direktnu izloženost uređaja za oblikovanje kose.  Ako imate oštećenu kosu ili ju želite ojačati, poželjno je u svoju rutinu uvrstiti neke od proizvoda koje smo izdvojili u nastavku!

Sol de Janeiro Brazilian Joia Strengthening & Smoothing Shampoo, OGX Anti-Breakage + Keratin Oil Rapid Reviving Oil

OUAI Finishing Crème, Oribe Maximista Thickening Spray

Frank Body Caffeinated Hair Mask, Kevin Murphy Leave-In Repair

Foto: Instagram, Frank Body, Kevin Murphy, OUAI, Oribe, Sol de Janeiro, OGX
Objavljeno: 07.07.2020. u 12:01

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p