KOSA

Trikovi kako zadržati kovrče na ravnoj kosi

Jednostavni savjeti koji garantiraju postojan izgled!

Ravno i uredno ispeglana kosa definitivno je jedna od najtraženijih frizura, ali ipak oni koji prirodno imaju ravnu kosu, vrlo često požele upravo suprotno, a to je bujna i velika kovrčava frizura. Napraviti kovrče uz pregršt pomagala i savjeta danas više nije teško, ali ono što može predstavljati popriličan izazov je postojan i dugotrajan izgled!

Pripadate li onoj skupini s prirodno svilenkastom ravnom kosom, kreiranje i održavanje kovrča i nije najlakši zadatak. Zašto je to tako leži u činjenici kako je riječ o tipu kose koji je sam po sebi iznimno težak, ali srećom postoje odlični trikovi i proizvodi koji vam mogu biti od velike pomoći. Jedan od prvih koraka je dobivanje teksture, a to ćete najbolje postići tako da kovrčate kosu koja nije svježe oprana jer takva kosa posebno je ‘neposlušna’ i teška za stiliziranje. Ako ipak iz određenog razloga morate kovrčati svježe opranu kosu, uvijek možete posegnuti za suhim šamponima koji su odlično sredstvo za postizanje željene teksture kose.

@fakander

Nakon što je tekstura zadovoljavajuća, vrijeme je za beauty proizvode od kojih vam je najpotrebnija pjena za kosu i lak. Naime, pjenu se nanosi na mokru kosu, a ako se koristite prethodno navedenim trikom, osim suhog šampona možete koristiti i proizvode za postizanje volumena. Svi ti proizvodi dodatno oglašavaju kosu te ju čine sjajnim poligonom za kovrče koje će potrajati i do nekoliko dana.

Ono što je također vrlo važno je i na koji način kovrčate kosu, odnosno koji uređaj koristite. Pegle za kosu jedan su od najčešćih odabira, ali nisu za svakoga, a imate li ravnu kosu, trebate ih izbjegavati jer će dobivena frizira i uz prethodne savjete vrlo brzo izgubiti prvotan izgled. Figaro ili slični uvijači za kosu vaši su najveći saveznici jer se radi o specijaliziranim uređajima upravo su kovrče, pa će rezultat zasigurno biti puno bolji nego što je to slučaj s peglom. Naravno, ako ste dovoljno vješti, možete uvijati kosu i s tanjom četkom pomoću sušila no figaro je zasigurno jednostavnija opcija. Tijekom kovrčanja kose predlažemo da pramen kose ostavite u kovrčavom obliku i lagano učvrstite ukosnicom blizu tjemena; učinite to s cijelom kosom i tek onda raspustite, pa počešljajte prstima. Nakon kovrčanja kose važno je na nju nanijeti lak za kosu i to u većim količinama kako bi dodatno učvrstio frizuru i zadržao kovrče.

@fakander

Objavljeno: 27.08.2019. u 13:53

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p