KOSA

Savjeti koje bi sve plavuše trebale znati

Minimalno truda za što ljepši izgled!

Kosa je jedan od onih detalja na tijelu za koji volimo da izgleda besprijekorno dobro, a kako bi taj izgled i postigli, često posežemo za različitim promjenama koje zapravo kosi mogu naštetiti. Jedna od takvih primjena definitivno je bojenje kose, no tretirate li kosu na ispravan način, možete biti sigurni da će ona ostati zdrava i postojana.

Plava boja kose oduvijek je iziskivala nešto više truda i njege od one tamnije, posebnice ako je prirodna boja tamna. Poznata je činjenica kako je biti plavuša naporan posao koji traži vrijeme i financije, no usprkos tome popularnost plavih tonova ne jenjava. Jednom kada se odlučite postati plavušom, morate biti svjesni da će se odlasci frizeru pojačati jer u protivnom vrlo brzo će vas zateći neatraktivan izgled koji sigurno nije nešto što želite. Nadalje, njega plave kose zahtjeva različite kozmetičke preparate i pakunge kako bi zadržala elastičnost i sjaj. Svijetli tonovi najčešće se postižu korištenjem kemikalija koje štete kosi te usprkos sve većoj pojavi bio proizvoda koji minimalno narušuju zdravlje vlasi, određena doza agresivnosti mora biti prisutna kako bi finalni rezultat bili sanjivi plavi uvojci.

@bsrdede

Ako ste jedni od onih koji imaju prirodno svjetliju kosu, prelazak u plavu boju nešto je lakši, no količina njege je jednaka. Beživotna plava kosa, ali i svaka druga, djeluje loše, stoga na vrijeme nabavite pravilne preparate te ih uvrstite u standarnu beauty rutinu. Također, prilikom kupovine šampona i regeneratora obratite pažnju na to da se radi o proizvodima namijenjenim isključivo plavoj kosi. Vratimo li se na temu dobivanja plave boje, budite realni u očekivanjima i onome što pristaje vašem licu i tenu. Platinasto ili barbie plava ne pristaje svima, stoga razmotrite opciju tamnijih pramenova te u svakom slučaju uvažite savjete stručnjaka. Plava kosa zahtjeva strpljenje te redovitu brigu, no ipak kada se sve posloži izgleda neizmjeno lijepo, šarmantno i apsolutno vrijedno svakog truda.

U nastavku smo izdvojili tri odlična šampona namjenjena plavoj kosi.

L’Oreal Brass Banisher, John Frieda Sheer Blonde, Kevin Murphy Blonde Angel Wash

Foto: Instagram, Loreal, John Frieda, Kevin Murphy
Objavljeno: 22.06.2019. u 00:00
Tagovi: kosa

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p