KOSA

Trikovi za savršeno ispeglanu kosu

Jednostavna i besprijekoran frizura u nekoliko koraka!

Kosa je zasigurno jedan od onih detalja na tijelu za koji želimo da je postojan i atraktivan, no prije svega njegovan i podatan. Različite frizure koje su se popularizirale te u potpunosti zaživjele i postale dijelom našom svakodnevice, nerijetko oštećuju kosu koja potom izgleda umorno i loše, ali srećom postoje odlični načini za njezino očuvanje i njegu.

Iako obožavamo kovrčavu kosu, jednako kao i zanimljive te drugačije frizure, ponekad se jednostavno zaželimo jednostavne, elegantne i profinjene potpuno ravne kose. Bez obzira imate li prirodno ravnu kosu ili ste s druge strane kovrčavi, mala ili nešto veća pomoć uređaja za njezino ravnanje je neophodna kako bi se postigla ona savršena svilena tekstura koja ne odaje niti jednu nepravilnost i manu. Kako bi se došlo do upravo takve frizure, nažalost kosu nije dovoljni samo ispeglati, već ju u nekoliko koraka potrebno pripremiti za takvu vrstu tretiranja.

Naime, ono što svakako preporučujemo je da na kosu prije peglanje nanesete hranjivu masku koja će joj podariti svilenu teksturu te sjaj, a sljedeći, gotovo pa krucijalan korak je njezino feniranje. Feniranjem kose ona će poprimiti prirodan, ali atraktivno stiliziran oblik te će biti ravna, a sve što potom trebate napraviti je peglom za kosu zagladiti vlasi i frizuri podariti svojevrstan stakleni izgled. Kako bi stakleni izgled u potpunosti došao do izražaja i dao svoj maksimum, potrebno je koristi određene proizvode u vidu silikona za kosu koji pružaju sjaj, zaglađuju kosu, ali ju istovareno hrane i čuvaju od štetnih vanjskih utjecaja.

@elaisaya

Nadalje, ako relativno često prakticirate peglanje kose, vrlo je važno da kosu pravovremeno zaštitite od topline te njegujete jer u protivnom vrlo brzo ćete osjetiti negativne nuspojave u vidu ispucalih vrhova, lomljivih vlasi te slamnatog izgleda za koji smo sigurni da nije nešto što želite. Ono što je također vrlo bitno je jačina vaše pegle za kosu, odnosno stupnjevi. Imate li prirodno nešto tanju ili ravniju kosu, nema potrebe koristiti maksimum stupnjeva i obrnuto; to su neki od elemenata koje u potpunosti trebate prilagoditi sebi i vidjeti na koji način vaša kosa reagira. Premda možda nemate takav dojam, peglanje kose je poprilično agresivna metoda stiliziranja te želite li zadržati zdrav i lijep izgled kose, slijedite spomenute korake te bez ikakve brige uživajte u svim blagodatima ove odlične frizure.

@elaisaya

Objavljeno: 15.07.2019. u 16:24
Tagovi: kosa

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p