KOSA

Ulja za kosu koja obožava i naša koža

Rutina koju ćete obožavati!

Iako mnogi smatraju kako prekrasnu i zdravu kosu možemo postići jedino šišanjem, to nužno i ne mora biti tako. Ključ prekrasne kose leži i u njezinoj kvalitetnoj njezi, stoga uz svoj uobičajeni regenerator i šampon, neka se na vašoj polici pronađu i ulja za kosu, a koja sve više volimo nanositi i na kožu!

Iako možda ih ne gledamo tako, koža i kosa zaista zahtijevaju približno jednaku njegu. Ulja već odavno promatramo kao proizvode koji donose intenzivnu njegu, kako kosi, tako i našoj koži jer se u njima nalaze dragocjeni vitamini, poput vitamina E, proteini te drugi hranjivi sastojci koji također pružaju antibakterijsko djelovanje. Naša kosa i koža periodično gube vlagu, odnosno dolazi do dehidracije (ponekad zbog vanjskih faktora, a ponekad zbog našeg ubrzanog načina života), stoga je ovaj problem najefikasnije riješiti uz pomoć ulja.

Macadamia Natural Oil Healing Oil Spray, Sisley Hair Rituel Precious Hair Care Oil Glossiness & Nutrition, Neals Yard Remedies Organic Argan Oil

Kako bi izvukli najviše iz ovog proizvoda, u svoju beauty njegu uvrstite i nekoliko trikova kako bi pored kose i cijelo tijelo bilo nahranjeno. Primjerice Olivalovo ulje od Avokada primarno je namijenjeno suhoj i oštećenoj kosi. Dovoljno je vrlo malo ulja kako bi kosa vratila svilenkasti sjaj i kako bi njezino vlasište i korijen bilo nahranjeno, no pored njege kose, ovo ulje je izvrsno i za obnovu naših noktiju, stoga ga slobodno možete koristiti i kao malu masku za vaše nokte. Također Nuxovo ulje Huile Prodigieuse Florale poznato je kao fantastično ulje za njegu kože, nakon kojeg je ona svilenkasta, meka i mirišljava, no ovo ulje obožava i naša kosa. Tako ga možete nanijeti u nešto manjoj količini na kosu prije samog pranja te ostaviti da ulje odradi svoju čaroliju 5 minuta, pa ga zatim dobro operete. Kosa će biti naočigled nahranjena, osvježena te nevjerojatno mirisna!

@notjessfashion

Foto: Instagram, Macadamia, Sisley, Neals Yard, Olival, Nuxe
Objavljeno: 18.05.2019. u 00:00

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p