KOSA

Ulje za kosu: 6 proizvoda koji garantiraju savršen izgled

Divna kosa u nekoliko koraka!

Poznato je kako ulja čine čudo kada je u pitanju kosa, a trenutni ljetni period savršeno je vrijeme za korištenje ovih proizvoda. Naime, pretjerano izlaganje kose suncu može uvelike utjecati na njezin izgled, a budući da neatraktivan izgled sigurno nije nešto što želite, preporučujemo da nabavite ovaj odličan proizvod čim prije.

Učestalo korištenje sušila za kosu, pegle ili figara ne čini dobro našoj kosi, ali ipak njihovo izbjegavanje gotovo je nemoguće, stoga najbolje što možete napraviti je pravovremeno i valjano ju zaštiti. Ulje za kosu je proizvod koji hrani, čuva i njeguje vlasi te ih čini podatnim i svilenim, a kako bi učinak bio stopostotan, valja odabrati ono ulje koje najbolje odgovara vašem tipu kose. Trik s uljima, osim u njihovom sastavu, leži i u načinu korištenja. Ulje za kosu nanosi se na njezinu dužinu na naglaskom na vrhove, a područje koje se izbjegava je tjeme, odnosno korijen. Jedna od najčešćih nuspojava loše njege je ispucanost i beživotan izgled kose, a ulje će apsolutno regenerirati oštećene vlasi te im povratiti sjaj i ljepotu. Kao što smo naglasili, nije svaka kosa jednaka, stoga odabir ulja nije univerzalan, već ga trebate prilagoditi svojem tipu.

L'Oréal Paris Elvive Extraordinary Oil, Olival avokado ulje za kosu, Moroccanoil Treatment

Što se tiče intenziteta korištenja ulja, ono također ovisi o vašoj kosi, pa tako ako imate suhu i jako ispucalu, učestalo korištenje ne može škoditi, dok s druge strane ona masnija kosa iziskuje nešto rjeđu uporabu. Kao što smo napomenuli, ljetni mjeseci kosi daju omiljeni beach look, ali istovremeno ju i oštećuju, pa kako jesen ne biste dočekali s neugodnim nuspojavama, nabava adekvatnog ulja svakako je prijeko potrebna. Budući da na tržištu postoji velik broj proizvoda, odlučili smo izdvojili one koji su se pokazali najboljima i koji vas sigurni smo, neće razočarati.

Eveline Cosmetics Argan+Keratin, Collistar Special Perfect Hair, Kérastase Elixir Ultime

Objavljeno: 23.07.2019. u 15:10
Tagovi: kosa

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p