KOSA

Već neko vrijeme razmišljate o šiškama? S ovim oblikom ne možete pogriješiti!

Frizura koja pristaje baš svakom obliku lica
Na šiške se često gleda kao na onu vrstu frizure nakon koje ćemo požaliti što smo ju napravili jer nam nikako ne pristaje. Mnogi priželjkuju nositi šiške, ali ih se ne usude napraviti zbog straha da im neće dobro stajati. Ono što je važno kod ove frizure jest odaberete stil koji najbolje pristaje vašem licu, a trenutno su najpopularnije šiške takozvane 'curtain bangs'. One pristaju svakom tipu lica i mogu se napraviti u mnoštvo različitih stilova koji su idealni za sve dužine i teksture kose. Možda je upravo sada pravo vrijeme da i vi napravite ove prekrasne šiške!

'Curtain bangs' ili 'zavjesa-šiške' su stil šiški koje uokviruju lice s obje strane. Takve su šiške kraće pri vrhu glave, a duže pri dnu, baš poput zavjesa. Iznimno su zahvalne za sve crte lica, a mogu se napraviti i u više različitih stilova! Ako se odlučite za 'curtain bangs' varijantu važno je pronaći frizerskog stilista koji je vješt u njihovoj kreaciji i zna koji će vam stil najbolje pristajati. Još jedna prednost 'šiški-zavjesa' u odnosu na ostale stilove šiški je ta što su vrlo jednostavne za održavanje i proces njihovog rasta je puno suptilniji od drugih šiški.

'Curtain bangs' su se prvi puta pojavile još 60-ih godina prošloga stoljeća te su javne osobe poput američke glumice Goldie Hawn s ponosom nosile svoje šiške. Voluminozne šiške postale su simbol revolucije i oslobođenja u novom desetljeću. Danas se 'šiške- zavjese' kreiraju na različite načine pa ih možete napraviti duže ili kraće, tanje ili s više volumena. Njih se može stilizirati i s ravnom i kovrčavom kosom. Nama se jako sviđaju ležerne šiške u kombinaciji s 'neurednim' valovima na kosi. 'Curtain bangs' odlično izgledaju sa svjetlijim pramenovima koji će istaknuti vašu boju očiju.

Nadalje, tanke 'šiške-zavjese' dugoj će kosi dati više volumena i 'razigranosti', stoga je ovaj tip frizure idealan za dugu kosu. Još će ljepše izgledati ako je kosa oblikovana velikim valovima. Međutim, 'curtain-bangs' ne stoje samo dugačkim kosama, već se jako dobro uklapaju i na kratke kose. Ove šiške će odlično pružiti volumena kratkoj kosi koja ima tanju dlaku te će u trenu promijeniti vaš izgled.


Raspuštena kosa nije jedini look koji će ići u prilog 'šiškama-zavjesama'. One sjajno izgledaju i u kombinaciji s kosom koja je zavezana u rep ili punđu. Ove šiške se u isto vrijeme mogu uklopiti u ležeran stil u kojem je kosa 'razigrano' stilizirana te u večernji stil s lijepo uređenom punđicom. Za održavanje ovih šiški, ne trebaju vam frizeri nakon svakog pranja kose jer vam je dovoljno posjedovati okruglu četku i fen. S ova dva proizvoda možete vrlo jednostavno stilizirati svoje šiške.

Ako ste se premišljali oko šiški, sad je pravo vrijeme da ih napravite!

Foto: Instagram
Objavljeno: 02.01.2023. u 13:45

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p