KOSA

Vikend inspiracija: 3 načina kako stilizirati svoj bob

Varijante najpopularnije frizure
Iako se popularnost bob frizura ne smanjuje, pojavljuju se razne varijacije i načini stiliziranja boba. Nakon dugog radnog tjedna u kojem se često nema vremena za eksperimentiranje frizurom, vikenda je odličan trenutak za isprobavanje novih lookova, pogotovo za događanja poput proslava ili izlazaka, ali čak i ako samo ostajete kod kuće. 

Nedavno smo pisali o popularnom "Hydro bobu", mokroj verziji klasičnog boba, no postoji mnoštvo drugih načina na koje možete unaprijediti svoju svakodnevnu frizuru. Voluminozna kosa bila je trendi i tijekom prošle godine, prateći trend "old money" estetike. Volumen je najčešće bio popularan među ženama s dugom i bujnom kosom, a sada je aktualan i kod žena s kratkom kosom. Taj novi trend popularno je nazvan "Baroque bob" jer podsjeća na barokni stil frizura koje su bile pune volumena i teksture. "Baroque bob" može se najlakše postići uvijanjem kose figarom i korištenjem proizvoda za teksturu kose.

 


 

Slična, ali malo manje upečatljiva varijanta, za one koji ne vole preveliki volumen, je "Italian bob" koji podrazumijeva lagane razbarušene valove. Oni koji ne preferiraju valove, oduševit će se s "Mushroom bobom" koji izgleda vrlo sofisticirano i elegantno. Naime, radi se o frizuri koja je pri korijenu kose puna volumena, a vrhovi kose uvinuti su prema unutra. 

 

 

Foto: Instagram
Objavljeno: 09.02.2024. u 16:57
Tagovi: kosa, bob

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p