KOSA

Zašto biste o šiškama iz serije 'The Queen's Gambit', koje postaju veliki trend, trebali razmisliti dvaput?

Frizura o kojoj se u posljednje vrijeme najviše šuška!

Od kada je stigla na Netflix, mini serija 'The Queen's Gambit' ne silazi s trending liste, a čak je postigla i status jedne od najgledanijih serija u povijesti ovog streaming servisa. Pomalo neobična priča o karijeri mlade šahovske genijalke malo koga će ostaviti ravnodušnim, a koliko je lik nenametljive, a opet nevjerojatno autentične Beth Harmon ostavio traga na publici diljem svijeta, sjajno potvrđuje i sve rastući beauty trend u svijetu frizura, a gdje su brojne žene inspiraciju za svoju promjenu pronašle upravo u stilu ove mlade protagonistkinje!

U vrijeme zimskih mjeseci nekako najviše osjećamo potrebu za eksperimentiranjem, posebice kada je u pitanju naš izgled kojeg silno želimo osvježiti. Tako se mnogi odvaže i na taj 'teški' rez koji definitivno garantira najvidljiviju promjenu, a sve većem broju žena kao inspiracija služi upravo frizura Beth Harmon, odnosno njezine mikro šiške s kojima se pojavljivala u prvim epizodama serije. Riječ je o oštro odrezanim šiškama, centimetar iznad obrva, koje su ovoj mladoj glumici pružile svojevrsnu dozu posebnog šarma, no s druge strane o ovoj frizuri biste ipak trebali razmisliti dvaput!

Šiške općenito, a posebno kada je riječ o ovako specifičnom rezu, nisu za svakoga jer je riječ o stilu koji se treba prilagoditi vašim crtama lica, kao i tipu kose. Za ovakvu frizuru idealno je ovalno lice i ravna kosa koja se lako stilizira. Posebice je važno obratiti pažnju i na zimski period u kojem se nalazimo, a gdje je postalo poprilično zahtjevno stilizirati kosu zbog vlage, pa bi vam ovakva frizura mogla oduzimati poprilično puno vremena jer baš svaka vlas mora biti na svom mjestu. Također svoju kosu ćemo u ovom periodu najčešće 'skrivati' ispod zimske kape, tako da je to još jedan od razloga zašto je ovakvu frizuru najbolje preskočiti.

Nadalje, kako je riječ o zaista specifičnoj frizuri, vrlo je važno obratiti pažnju odgovara li vašem cjelokupnom stilu, kao i pomiriti se s činjenicom da ćete s ovakvom frizurom puno češće morati sjediti na frizerskom stolcu zbog održavanja dužine. Koliko god za lik Beth Harmon možemo reći da je napravio malu žensku revoluciju te pomaknuo granice ljepote, možda je umjesto slijepog kopiranja ipak važnije pronaći vlastiti stil te ga kao takvog njegovati na najbolji mogući način!

Foto: Instagram
Objavljeno: 29.11.2020. u 00:00
Tagovi: frizura, kosa, frizura

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p