KOSA

Zašto je piling nešto najbolje što možete napraviti za svoju kosu?

Njega koja će preporoditi vašu kosu!

Postoji nekoliko ključnih trikova uz pomoću kojih vraćamo svjež, njegovan i zdrav izgled koži, a jedan od njih je i piling. S vremena na vrijeme potrebno je maknuti mrtve stanice kože i prljavštine, kako bi se ona što lakše mogla obnoviti te kako bi kreirali ujednačeniji ten, no koža nije jedina koja 'vapi' za ovim tretmanom!

Iako piling najčešće primjenjujemo na našoj koži, on je također neophodan i u njezi kose, a uloga mu je zapravo slična; pilingom vlasišta uklanjamo prljavštinu, mrtve stance kože, kao i nakupljene proizvode za styling i njegu. Također ono što volimo kod pilinga kose jest i to što povećava razmak između dva pranja kose, što je zapravo nešto čemu cijelo vrijeme težimo. Piling kose idealno je napraviti jednom tjedno, a osim što ćete ukloniti sve ono što se na kosi ne bi trebalo zadržavati, pospješit ćete djelovanje omiljenih proizvoda za njegu poput hranjivih balzama ili maski.

Ovakvi pilinzi najčešće su sastavljeni od čestica morske soli, koje pomažu pročistiti vlasište te uklanjaju nečistoće koje se stvaraju na vlasištu tijekom dana, a koriste se tako da prije šamponiranja, dobro navlažite vlasište kose te nježno masirate proizvod oko tri minute. Zatim dodajte vodu, zapjenite i rasporedite po cijeloj dužini te temeljito isperite. Rezultati? Kosa je sjajnija, lakša za održavanje te duže čista, a u nastavku smo izdvojili nekoliko proizvoda koje se isplati uvrstiti u svoju njegu!

Ouai Scalp And Body Scrub, Davines Solu Sea Salt Scrub Cleanser

 

Michael Van Clarke Exfoliating Scalp Treatment, L'Occitane Aromachologie Purifying Hair & Scalp Scrub

Foto: Instagram, Ouai, Davines Solu, Michael Van Clarke, L'Occitane
Objavljeno: 14.05.2022. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p