KOSA

Znamo koja frizura će obilježiti kraj 2020. godine!

Sjajno rješenje za tanku i beživotnu kosu!

Ako se ičemu veselimo to je činjenica da se bliži kraj 2020. godine, koja je stekla status najgore do sada. Budući da smo veliki dio ove godine proveli podosta jednolično, potreba za promjenom sasvim je normalna. Obično kada se zaželimo neke promjene i novog odraza u ogledalu, najčešće nastradaju naše šiške, a ako već duže vrijeme razmišljate o njima, onda je pravo vrijeme da se odvažite na frizuru koja će biti veliki hit u narednim mjesecima!

Kada se odlučimo na taj težak rez koji uključuje šiške, važno je voditi računa o nekoliko stvari; prije svega hoće li one odgovarati našem obliku lica, tipu kose, koliko će zahtjevno biti održavanje te jesmo li spremni nešto više vremena posvetiti njihovom stiliziranju. Ako niste sigurni hoće li vam šiške odgovarati te ne želite svoju kosu izložiti ovakvom riziku, najbolje je da se odlučite za tip šiški koje pristaju baš svima, a definitivno unose željenu promjenu. Riječ je o ‘curtain bangs’ frizuri, odnosno šiškama koje su bile popularne 60-ih godina, a karakteristične su po tome što dosežu jagodične kosti te se otvaraju poput zavjese te tako u fokus stavljaju sredinu lica.

Također ovakav tip šiški sjajno pristaje dugoj ili poludugoj kosi te su prigodne za ravnu i blago valovitu kosu. Njihovo održavanje određen je brzinom rasta kose, ali ćete za razliku od drugih tipova šiški, svog frizera posjećivati puno manje. Nadalje, stiliziranje također nije problematično, pa je potrebno tako našpricati kosu sprejom za volumen, a zatim ih isfenirati četkom povlačeći kosu prema dolje, dok je pri vrhu potrebno napraviti lagani zaokret koji će dati lepršavost. Ono što volimo kod ove frizure je i to što njihova dužina dopušta da ih začešljate s ostatkom kose, a možete ih zataknuti iza uha kada vam dosade. Veliki je plus i to što pružaju kosi dodatan volumen, stoga je riječ o sjajnom rješenju ako vam je kosa tanka i beživotna!

Foto: Instagram
Objavljeno: 08.12.2020. u 11:33

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p