KOSA

Znanost je dokazala da se oštećena kosa može potpuno obnoviti. Evo kako!

Sastojak koji obnavlja kosu iznutra

Iako je za ljepotu, gustoću, svježinu kose presudna genetika, na kvalitetu naše kose utječe i to kako se hranimo, koliko smo izloženi zagađenjima, ali i način na koji njegujemo kosu. Zdrava ishrana i pravilna njega kose, mogu učiniti kosu vrlo dugo zdravom i jakom.

Kada je riječ o ishrani, znanost kaže da kosi pomažu proteini, pa se savjetuje da uzimamo najmanje 45g proteina dnevno. Posno ili meso od peradi, riba, mliječni proizvodi s niskim sadržajem masti, jaja – najbolji su izvori proteina. Ako nam nedostaje cink, to može biti uzrok ispadanja kose. Zato stručnjaci savjetuju da svakog dana pojedemo bar šaku orašastih plodova, dosta voća i povrća, zelene salate i da pijemo dosta vode. Ljeto je, sada svega ima na tržnicama - njegujmo cijelo tijelo, pa i kosu. Znanost je, također, odavno rekla da omega-3 masne kiseline mogu stimulirati obnovu korijena kose, da ga ojačaju. Omega-3 masne kiseline naći ćemo u lososu, sardinama, tunjevini, ali i lanu, jogurtu, žitaricama…

Limunska kiselina najviše odgovara kosi

Perete li kosu šamponom jednom ili dva puta? Koristite li još nešto osim šampona i balzama? Jeste li izabrali šampon koji je baš za vašu kosu? Pogrešan šampon i balzam mogu značajno odmoći u obnovi oštećene kose. Preplavljeni smo proizvodima koji nude spas za oštećenu kosu, ali znanost je sada došla do konačne „odluke“: formula s limunskom kiselinom ima sposobnost prodiranja u unutrašnjost svake vlasi i doprinosi njenom obnavljanju.

Limunska kiselina se prirodno nalazi u većini citrusnog voća. Posjeduje svojstva koja obnavljaju oštećene veze unutar vlasi kose, zahvaljujući svojoj trokrakoj, molekularnoj strukturi. Molekula je dovoljno mala da prodre duboko u unutrašnjost vlakana dlake i njegov trokraki oblik omogućava rekonstrukciju velikih mreža veza. Kada prodre u unutrašnjost vlasi, molekula može obnoviti vlasi kose neutralizirajući mineralne ione odgovorne za oštećenje veza. A evo gdje ima limunske kiseline u formuli koja je kao stvorena za oštećenu kosu…

Njega prije šamponiranja

Po prvi put, L’Oréal Paris se fokusira na unutrašnjost vlasi - na razinu korteksa - kako bi obnovio njegove oštećene unutrašnje veze. S inovativnom Bond Repair linijom za obnovu veza s limunskom kiselinom, L’Oréal Paris linijom Elseve Bond Repair pruža ženama snažnu kosu iznutra. U okviru asortimana pored šampona i balzama, L’Oréal Paris predstavlja potpuno novi korak njege, Bond Repair njegu prije šamponiranja. Njega prije šamponiranja pomoću formule s limunskom kiselinom pruža obnovu oštećenih veza unutar vlasi kose. L’Oréal Paris Elseve Bond Repair njega prije šamponiranja je najkoncentriraniji proizvod ove linije za dubinsku obnovu kose i zaštitu vlasi koje pucaju uslijed češljanja, bojenja i oblikovanja. Pored toga što nudi obnovu koja kosi vraća njenu snagu, ovaj asortiman stvara jedinstveno osjetilno iskustvo. Njega prije šamponiranja i balzam imaju kremastu teksturu, dok šampon stvara bogatu i izdašnu pjenu.

Osnovna pravila za kosu zdravog izgleda zdravu

Pored svega ovoga, morate se držati osnovnih pravila: ne perite kosu više od jednom dnevno, koristite količinu šampona i balzama da „pokrijete“ kosu, ne stavljajte previše, onda je teže isprati je. Izbjegavajte prati kosu vrlo toplom ili vrlo hladnom vodom. Budite nježni dok je kosa mokra – mokre vlasi su tri puta podložnije lomljenju i kidanju. Ne trljajte mokru kosu pretjerano jako ručnikom. Koristite češalj sa širokim zupcima, ali nemojte previše češljati mokru kosu. Najbolje je da je sušite prirodno. Uz Elseve Bond Repair njegu prije šamponiranja, šampon i balzam – sigurni ste u jačinu svoje kose.

Foto: Instagram
Objavljeno: 31.07.2023. u 10:11
Tagovi: kosa

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p