KOSA

Znate li da svoju kosu možete bojati i virtualno? Uvjerili smo se i sami!

Za boju kao iz frizerskog salona!

Konačno je stigao i trenutak kada dosadašnje mjere polako kreću s popuštanjem te ćemo u svoju svakodnevicu postepeno vraćati mrvice nekadašnjeg života, a koji je do sada bio na poprilično dugačkoj pauzi. Do sada smo nekako uspijevali omiljene rituale prebaciti unutar svoja četiri zida, pa smo tako prethodna dva mjeseca bili vlastiti fitness treneri, slastičari, pedikeri, kozmetičari, ali i frizeri, gdje je amaterski potpis itekako vidljiv na našim glavama. Ako ste do sada bili strpljivi te ste uspješno odolijevali porivu da vlastitim rukama popravljate, sada već poprilično vidljiv izrast, vijest da se uskoro otvaraju omiljeni saloni mogla bi vam zvučati kao slamka spasa. No, nakon početnog uzbuđenja, svima je postalo jasno da će strogi kriteriji frizerskih usluga i već sada dugačke liste čekanja još malo odgoditi željeno stiliziranje kose, a ako spadate u skupinu onih koji zaista više ne mogu čekati, možda je pravo vrijeme da svoju kosu vratite u život virtualnim putem!

Često znamo isticati kako nam je tehnologija uvelike promijenila živote, što sa sobom nerijetko povlači i negativnu konotaciju, no u ovom periodu tehnologija se pokazala našim saveznikom zbog kojeg nam je cjelokupna situacija znatno olakšana. Tako omiljene modne komade naručujemo online, kao i svježu hranu, a osim toga, usluge za kojima ovih dana poprilično čeznemo su također postale dostupne u virtualnom svijetu. Samostalno bojanje kose poprilično je hrabar potez, a brojni YouTube videi potvrđuju kako to i nije baš uvijek najpametnija ideja, no nju je itekako moguće uspješno realizirati ako na drugoj strani linije imate profesionalca, koji će vas voditi kroz svaki korak bojanja. Upravo tu uslugu bojanja nudi i poznati frizerski salon Living Room, a iza kojeg stoji poduzetni Marko Listeš-Marin.

 Marko iza sebe ima 13 godina radnog iskustva, a prije otvaranja Living Rooma radio je u prestižnim zagrebačkim salonima: "Uvijek sam birao najbolje ljude u poduzetništvu i frizerstvu kako bih naučio što više od njih i hvala im na svemu. Ideja otvaranja vlastitog salona je došla neočekivano rano, ali kao logičan slijed mojeg napretka." - govori Marko koji se sa svojih 28 godina može pohvaliti zaista bogatim iskustvom u struci. S druge strane, kao i drugi frizerski saloni, tako se i Living Room pronašao u krizi zbog pandemije koronavirusa, no Marko je pokazao da se itekako dobro može poslovati u doba pandemije i to na vrlo kreativan način!

Marko Listeš-Marin

Tako je odlučio aktivirati web shop i uslugu #livingroomboja: "Usluga #livingroomboja se razmatrala od prvog dana karantene. Dugo sam raspravljao sa svojim kolegama iz edukacije i brenda na koji način tu uslugu postaviti na tržište, s obzirom na to da se radi o proizvodima samo za profesionalnu upotrebu u salonima. Svjestan situacije da će broj žena u drogerijama na odjelu boja biti sve veći, i svjestan što to znači za njihovu kosu i naš rad dalje, odlučio sam ponuditi paket profesionalne opreme sa što jednostavnijim komponentama i aplikacijom."- govori Marko.


Opisanu uslugu sam odlučila i sama testirati, a cijeli proces započinje s virtualnim konzultacijama, gdje sam Marku opisala stanje svoje kose te mu detaljno objasnila što zapravo ovom uslugom želim postići. Kod mene je situacija bila poprilično jasna, sijeda kosa strši na sve strane, tamna boja izrasta postala je prava šaka u oko, dok se plavi prameni koliko toliko još uvijek drže. Nakon što smo dogovorili boju, na moju kućnu adresu stigao je paket #livingroomboja koji je uključivao jednu tubu boje, odgovarajući oksidant i kist, a detaljne upute za bojanje dobila sam na mail adresu: "U salonima se recepture često slažu od više nijansi, ali to u ovom slučaju nije moguće. Sigurno se pitate zašto, s obzirom na to da neki saloni nude već prethodno složenu recepturu; pod broj jedan, istiskivanjem boje iz tube dolazi do procesa oksidacije te učinak boje na kosi slabi, pogotovo ako su boja i oksidant u istoj posudi. Naši paketi se šalju od dobavljača te samim time proces zaštite klijentica je veći jer paket prolazi kroz manje ruku." - objašnjava Marko.


Nakon što je paket stigao na kućnu adresu, presvukla sam se u majicu s kojom mi nije žao kasnije rastati se i slijedila korake koji su bili poprilično jasni te vrlo precizni. Dobivenu boju i oksidant bilo je potrebno međusobno pomiješati te nanijeti na izrast, prilikom čega sam se posebno fokusirala na tvrdoglave sijede. Dobivenu boju sam aplicirala s obje strane pramenova, a nakon što je cijela glava bila prekrivena bojom, kosu sam raširila kako ne bi bila slijepljena uz glavu. Nakon 35 minuta, boju sam umasirala u vlasište jer se tako višak boje skida i ublažava prijelaz s prošlom bojom, a u ostatak boje sam dodala malo vode kako bi smjesa bila rjeđa.

Također malo vode sam dodala i na vlasište da se boja zapjeni te sam umasirala samu boju i ostavila pet minuta na prijelazu da odstoji, a potom sam ostatak boje iz zdjelice stavila na cijelu kosu te tako držala jednu minutu. Nakon bojanja kosu je potrebno temeljito oprati, a potom nahraniti maskom ili bogatim uljem za kosu. Dobiveni rezultat bio je zaista odličan, sijede su se lijepo pokrile, izabrana boja bila je idealna mojoj prirodnoj boji kose te se lijepo uklopila s već postojećim pramenovima. Ako barem još neko vrijeme ne želite odlaziti u frizerske salone, ovo je usluga koja bi vam zaista mogla biti od velike koristi!

Foto: Living Room, Privatni album, Instagram
Objavljeno: 27.04.2020. u 13:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p