KOSA

Znate li koje pitanje u vezi njege kose smo najčešće pretraživali ove godine?

Pitanje koje ste sigurno barem jednom googlali
Kraj godine se bliži, a osim što radimo neke privatne retrospektive o ciljevima koje smo u njoj postigli i koliko smo generalno zadovoljni sa samom godinom, jednako tako radimo i maleni presjek svih trendova koji su pronašli svoj put do naše svakodnevice. Kada su beauty trendovi u pitanju pretraživali smo zaista svašta u googleovoj tražilici, a jedno pitanje vezano za njegu kose pronašlo se pri njezinom samom vrhu!

Kada je njega kose u pitanju, sigurni smo da ste si barem jednom postavili najgooglanije beauty pitanje 2023. godine, a ono glasi "koliko često trebamo prati kosu?". Možda vam na prvu zvuči bizarno da se toliki interes pokazao za jedan sasvim običan ritual koji spada pod svakodnevnu higijenu, no pranje kose je zapravo ritual čijem planiranju i samoj izvedbi pridajemo zaista puno pažnje. Tako nastojimo pranje kose uskladiti sa svakodnevnim planovima kako bi ona poprimila svoje najbolje izdanje, stoga i nije neobično da se ovo pitanje postavljalo sveznalici Googleu u tako velikom broju.

Pranje kose zapravo ovisi o njezinom tipu, odnosno imamo li kosu koja se brzo masti ili je riječ o izrazito suhoj kosi. Primjerice, masnu kosu treba prati češće od one suhe, ali ne u tome pretjerivati jer ćemo stvoriti kontraefekt. Mnogi stručnjaci se slažu kako je često pranje kose loša navika jer se samim time kosa još više oštećuje i iritira samo vlasište, pogotovo kada govorimo o dugoj kosi koju se tako lišava svih prirodnih ulja, narušava njezina boja, pa na kraju izgleda sivo i beživotno.

Idealan razmak između pranja kose trebao bi biti barem dva do tri dana, a ono što vam u toj pauzi može pomoći da zadrži svjež i mirisan izgled su šamponi za suho pranje. Riječ je o proizvodu koji će poslužiti kao pravi spas u danima kada je kosa neugledna, stoga ga se definitivno isplati imati nadohvat ruke. Također, obratite pažnju i na sastav šampona koji koristite, odnosno da ne sadrži dodatna ulja koja će mastiti kosu, ali i na temperaturu vode s kojom ispirete proizvode. Vruća voda definitivno je najgori odabir jer ćete tako dodatno isušiti kosu zbog čega će se ona brže mastiti, stoga radije odaberite nižu temperaturu vode kako bi kosa bila zdravija i sjajnija i to danima nakon pranja!

Foto: Instagram
Objavljeno: 31.12.2022. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p