KOŽA

3 beauty savjeta koja mogu naštetiti koži lica

Pronalazite li se u nekom?

Možemo se složiti kako je beauty svijet prepun korisnih savjeta koji su tu da nam pomognu postići divan i postojan ten. Ipak, jednako tako postoji i pregršt savjeta koji su vrlo popularni, no ne i korisni te u većini slučajeva koži ne čine dobro. Isprobavanje različitih metoda nerijetko dovede do toga da nam lice počinje imati neugodne nuspojave, stoga kako bismo to izbjegli, u nastavku donosimo tri vrlo česta, a loša savjeta za kožu lica.

Prvi savjet koji vrlo često čujemo tiče se pilinga za lice. Naime, piling je tu da mehanički što više odstrani mrtve stanice kože, pročistiti pore, licu podariti svježinu i čistoću. Pitanje koje se često nameće tiče se koliko puta tjedno prakticirati ovaj vid njege? Točnog odgovora nema i zaista je svakome individualno, pa ono što predlažemo je da slušate svoje lice i nikako ne forsirate agresivnija čišćenja ako to nije potrebno. Dakle, imate li masniju kožu, piling valja biti učestaliji, dok suha koža zahtjeva nešto drugačiji pristup. Piling može iziritirati kožu, pa nikako nemojte pretjerati, a samim time poništiti njegovu prvotnu zadaću i djelovanje.

Sljedeće što često čujemo je da svakodnevni make up šteti koži. Istina je negdje na pola puta i zapravo je povezana s načinom na koji skidate šminku. Kako bi usprkos svakodnevnom nanošenju make upa koža lica ostala zdrava i svježa, u svoju rutinu potrebno je uvrstiti sve one korake koji hidratiziraju lice te doista temeljito i detaljno uklanjaju proizvod. Tada možete biti sigurni da make up neće naškoditi koži i nesmetano nastaviti s jednom od najdražih ženskih zanimacija.

Pojava neželjenog prištića, i to baš onda kad najmanje treba, zasigurno je jedna od najiritantnijih pojava. Ipak, postoje odlične metode koje pomažu da prištić što prije nestane, no ono što nas zanima jest pomaže li u tome pasta za zube? Pasta će neupitno isušiti prištić, ali zapravo većina pasti za zube sadrži kemikalije koje mogu iritirati kožu i u konačnici proizvesti rezultat koji nismo htjeli. Zato prakticirate li ovu metodu, prije nanošenja pogledajte sastav paste te ako je na popisu neki sastojak koji provjereno nije dobro nanositi na kožu, svakako pokušajte to izbjeći.

Foto: Instagram
Objavljeno: 14.09.2020. u 11:33

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p