KOŽA

3 jednostavna savjeta za zdravi sjaj kože lica

Njega zahvaljujući kojoj koža izgleda kao da 'puca' od zdravlja

Ono što želimo postići svakodnevnom skincare rutinom jest zdravi izgled kože lica. Upravo je to jedan od glavnih razloga zašto se na našoj kozmetičkoj polici mogu pronaći razni proizvodi za njegu, a koji bi kao takvi trebali napraviti vidljivu promjenu na samoj koži lica. Pored toga da svoje mjesto u svakodnevnoj rutini trebaju pronaći kvalitetni kozmetički proizvedi, nije naodmet uvažiti i nekoliko savjeta koji zlata vrijede...

Svatko od nas želi imati njegovanu kožu bez vidljivih nepravilnosti, a koja izgleda kao da 'puca' od zdravlja. Do sada smo taj look uspijevali postići eventualno make upom, odnosno highlighterima, no to je samo trenutni način kako kožu učiniti mrvicu ljepšom. Kvalitetno razrađena, ali prije svega dosljedna rutina, nešto je što donosi rezultate kada je izgled same kože u pitanju, a ona uvijek treba započeti temeljitim čišćenjem lica. Budući da se naša koža tijekom noći obnavlja od svega onoga što je tijekom dana na njoj ostavilo traga, najvažnije je da prije spavanja dobro očistimo lice. To podrazumijeva tehniku dvostrukog čišćenja lica kao najučinkovitiju metodu, gdje se nečistoće na bazi ulja i vode otapaju proizvodima koji sadrže istu bazu kao i same nečistoće.

Olival Professional Mikroemulzija za prvi korak čišćenja lica, Olival Professional Amino gel za drugi korak čišćenja lica

Pored čišćenja lica, važno je barem dva puta tjedno napraviti dobru eksfolijaciju kože. Što to točno znači? Riječ je zapravo o procesu uklanjanja mrtvih stanica s kože. Kada konkretno pričamo o sjaju lica, mrtve stanice kože blokiraju svjetlost da prirodno pada na kožu, zbog čega ona izgleda suho i beživotno. Nakon eksfolijacije koža postiže onaj glow kojeg toliko volimo vidjeti na samom licu.

Dermalogica Daily Microfoliant, Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant

Nadalje, za sjaj kože presudna je dobra hidratacija, pogotovo kada govorimo o njezi kože u jesen, kada je temperatura nešto niža te svaki slobodni trenutak provodimo u suhim i grijanim prostorijama. Dobra hidratacija se najbolje može postići kombinacijom tonika, seruma i bogate kreme, jer će tonik u ovom slučaju zadržati optimalnu razinu pH kože, nakon čega će se serum bolje upiti te stvoriti sjajnu bazu za nanošenje kreme.

Nikel tonik alpska ruža, L'Oreal Paris Revitalift Filler Hyaluron serum za lice, Kiehl's Ultra Facial Cream
Foto: Instagram, Nikel, L'Oreal Paris, Kiehl's, Dermalogica, Paula's Choice, Olival
Objavljeno: 08.11.2021. u 11:11

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p