KOŽA

3 ključna pravila večernje njege lica

Za zdrav i svjež izgled!

Čišćenje lica je jedna od najvažnijih beauty rutina zato što iz nje proizlazi lijep i njegovan izgled koji u konačnici lice čini zdravim i ujednačenim. Jednako kao što je važna jutarnja njega lica, ona večernja također igra veliku ulogu u izgledu kože lica te nikako ne bi smjela biti zanemarena.

Kada se nakon cijelog dana vratite kući, vrlo vjerojatno se osjećate umorno i spremno za prijeko potreban odmor. Baš kao i vama, i vašem licu je potreban odmor i rasterećenje, a to možete postići isključivo temeljitom i pažljivom večernjom njegom. Zanemarujete li večernje čišćenje koža će se vrlo brzo napuniti miteserima ili čak aknama ako ste skloniji upalama, postat će suha ili masna te će generalno izgubiti na ljepoti što rezultira umornim i tromim izgledom. Kako vas ne bi iznenadile ove neugodne pojave, u nastavku donosimo 3 jednostavna, ali ključna pravila koja svaki dan, bez iznimke morate primijeniti u večernjoj njezi kože lice.

Temeljito skidanje šminke

Ne skidate li šminku zaista temeljito i pažljivo, ona će se taložiti u porama kože i čepiti ih što može dovesti do raznih upala ili ostalih neugodnih pojava. Za temeljito i pravilno skidanje šminke potreban vam je lagani losion koji će kožu istovremeno i umiriti, a možete koristiti i micelarnu vodu. Ono na što morate obratiti pažnju prilikom kupnje proizvoda za skidanje šminke je da ne isušuju kožu jer u protivnom možete izazvati nepoželjno ljuštenje i dehidraciju.

Hidratantna krema

Razlike između dnevne i noćne kreme zapravo i nema jer obje imaju funkciju hidratacije kože lica.  Ono na što trebate obratiti pažnju prilikom odabira kremE je za koji tip i dob kože je namijenjena te sukladno tome odabrati onu koja vam najviše paše. Prilikom nanošenja kreme budite umjereni, odnosno ne morate nanijeti nekoliko slojeva s namjerom što bolje hidratizacije jer preko noći treba ostaviti dovoljno prostora da koža i sama diše.

Maska za lice

Maske za lice vrlo su korisne i poželjne, no nikako nisu dio svakodnevne večernje rutine. Maska za lice je poželjna onih dana kada je koža lica posebno opterećena, primjerice ako ste nekoliko dana za redom koristili jaču šminku ili se kretali prostorom u kojem nije bilo dovoljno svježeg zraka. Postoji puno varijanti maski za lice, od onih koje obnavljaju, umiruju ili sprječavaju nastanak prištića. Ako ste imali normalan tjedan bez nekih posebnih promjena u uobičajenom životnom rasporedu, masku za lice nanesite jednom tjedno kako biste odstranili odumrle stanice kože i licu podarili svjež i zategnut izgled.

Foto: Instagram
Objavljeno: 09.01.2019. u 07:52

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p