KOŽA

3 odlična proizvoda sa SPF-om koja biramo za zimske dane

Zaštitite kožu od sunca tijekom cijele godine
Zimi vrijeme često zna zavarati pa tako može dogoditi da zaboravimo nanositi kreme sa zaštitnim faktorom jer se čini da je opasnost od sunčevih zraka prisutna samo tijekom toplijeg vremena. Sunce na našem području slabije je nego ljeti no to ne znači da ga uopće nema. Njegovo zračenje prisutno je kroz cijelu godinu u obliku UVA i UVB zraka. Njihova jačina varira ovisno o godišnjem dobu, ali ovisi i o vremenskim uvjetima. Utjecaj UVB zraka smanjuje se pojavom oblaka (no ne nestaje u potpunosti) dok su UVA zrake prisutne neovisno o promjenama vremena. 

Kožu je potrebno adekvatno zaštititi kako bi se izbjegle posljedice poput starenja, opeklina i razvitka kancerogenih stanica na koži koje uzrokuje pretjerano i neodgovorno izlaganje suncu. Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje korištenje SPF kreme s UVA i UVB zaštitom na dijelovima tijela koji su izloženi suncu te ponovno nanošenje kreme svaka dva sata prilikom izlaganja suncu. Ta pravila zimi posebice vrijede za osobe koje provode vrijeme na snijegu, primjerice na skijanju zbog refleksije sunčevih zraka od snijega. Bitno je istaknuti da nanošenje SPF-a također uvelike ovisi o životnoj dinamici svake osobe.

 

 

Osobe koje koriste aktivne sastojke u kozmetici, poput retinola i eksfolirajućih kiselina, su zbog njihova djelovanja osjetljiviji na sunce. U takvim slučajevima korisno je nositi SPF svakoga dana, ali korisno je i ako samo želite prevenirati štetne posljedice sunca na koži. Napredak tehnologije u kozmetičkoj industriji omogućio je da kreme sa zaštitnim faktorom nisu samo zaštita nego obuhvaćaju širok spektar potreba kože. To se postiže raznim sastojcima koji mogu ispravljati nepravilnosti, hidratizirati, njegovati ili matirati. U nastavku pronađite 3 SPF kreme koje su odlične za zimsko doba godine.

CeraVe hidratnatna dnevna krema za lice SPF 50 prikladna je za one koji traže njegujuću kremu sa zaštitnim faktorom jer sadrži ceramide koji su zaslužni za bolju obnovu kožne barijere. 

 CeraVe, hidratantna dnevna krema za lice SPF 50

 

Beauty Of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics SPF50 jedan je od najlakših krema sa zaštitnim faktorom koje su se pojavile u posljednje vrijeme. Upija se bez tragova i teksture je poput obične hidratantne kreme. To ne umanjuje njegovo hidratantno djelovanje jer sadrži 30% riže i žitarica koji služe intenzivnoj hidrataciji kože.  

Beauty Of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics SPF50

Za ljubitelje potpuno mat finiša krema, Paula's Choice Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF 30 odličan je izbor. Ova lagano tonirana krema sa zaštitnim faktorom čini kožu mat tijekom cijelog dana, a može poslužiti i kao dobra zamjena za BB kremu ili puder s obzirom na to da nudi laganu prekrivnu moć.

Paula's Choice Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF 30

Foto: Instagram, CeraVe, Beauty of Joseon, Paula's Choice
Objavljeno: 23.01.2024. u 14:37

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p