KOŽA

3 područja koja ne smijete preskakati u svojoj njezi kože!

Za mladolik i njegovan izgled!

Kada je njega kože u pitanju, najviše pažnje definitivno pridajemo području lica. Tako na svojoj kozmetičkoj polici imamo poprilično veliki broj hranjivih krema koje čine sastavni dio naše, nerijetko dugačke skincare rutine, no gdje zapravo završava pravilna njega kože?

Njega kože lica svakako nam je prioritet te se uvelike trudimo oko njezinog izgleda, kao i samog zdravlja. S druge strane, na našoj koži postoje područja koja su jednako tako osjetljiva te koja kao takva zahtijevaju našu pažnju i nešto posebniju njegu. Vrat, ruke i dekolte najčešći su odavatelji naših pravih godina te se na njima prvo primjećuju znaci starenja u vidu sitnih bora, linija i hiperpigmentacijskih mrljica. Riječ je zapravo o području koje je vrlo tanko, pa se zato jasno vide prvi znaci starenja, stoga je ovom području potrebno pružiti tretman koji će kožu održati mladom, zdravom i blistavom.


Tako svoju njegu možete započeti nježnim masažama, kao i proizvodima koji su ciljano usmjereni na dodatnu hidrataciju te u svojim formulama imaju odlične sastojke za anti age njegu. Za njegu kože vrata možete koristiti svoje standardne kreme za njegu lica te svoju njegu samo produžiti na područje vrata, ali laganim pokretima ruku prema gore, dakle od kraja vrata pa sve prema bradi. Tako ćete potaknuti cirkulaciju i prokrvljenost tkiva na ovom području.

Kožu dekoltea njegujte tako da svaku večer ovo područje očistite pilinzima te ga isperite hladnom vodom, a potom ju nahranite hidratantnom kremom. Klasične kreme koje koristite u svojoj standardnoj skincare njezi nisu loš odabir, no nećete pogriješiti niti ako uvrstite kreme koje su ciljano osmišljene baš za ovo kritično područje. Također nakon što nanesete hranjivu kremu na dekolte i vrat, ne zaboravite njome nahraniti i svoje ruke kako bi mladoliki izgled bio kompletan!

Estée Lauder Resilience Multi-Effect Tri-Peptide Face and Neck Crème

Fresh Black Tea Firming Corset Cream

La Mer The Neck & Décolleté Concentrate

Clarins Shaping Facial Lift V-Facial Intensive Wrap

Sisley Paris Neck Cream

Foto: Instagram, Sisley, Clarins, La Mer, Fresh, Estee Lauder
Objavljeno: 16.04.2020. u 09:23

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p