KOŽA

3 razloga zašto je ružino ulje sjajan odabir za lice

Prirodna blagodat koje se ne možemo zasiti!

Kada govorimo o njezi lica, možemo se složiti kako je beauty industrija neizmjerno napredovala te gotovo ne postoji proizvod koji nije specijaliziran za određeni dio lica. No ipak ono što ponekad najviše volimo, pribjeći je blagodatima iz prirode koje se baš uvijek pokažu odličnim izborom.

Ružino ulje je jedno od onih ulja s kojim jednostavno ne možete pogriješiti niti prouzročiti neugodne nuspojave, već dapače poboljšati ten i generalno zdravlje lica. Ulje ploda divlje ruže dobiva se prešanjem crvenih plodova grma ruže, a finalni produkt je iznimno ugodnog mirisa, ali i teksture. Korištenjem ružinog ulja pomlađujete i hidratizirate kožu, sprječavate pojavu akni i ostalih nečistoća. Kada govorimo o korištenju ružinog ulja, najbolje ga je koristiti kao dodatak maski za lice za koju preporučujemo da bude iz kućne radinosti kako biste u potpuno izbjegli nepotrebne kemikalije te imali isključivo prirodnu bazu. Imate li problematičniju kožu, masku za lice s dodatkom ružinog ulja bez razmišljanja možete nanijeti dva puta tjedno, a imate li normalnu do mješovitu, jednom tjedno nahranite svoje lice ovom sjajnom mješavinom.

@talisa_sutton

 Jedna od stavki koje ružino ulje definitivno izdvaja od svih drugih je njegovo antibakterijsko djelovanje, koje kao posljedicu ima sprječavanje nastajanja akni, ali i liječenje onih postojećih. Naime, pronađe li se koža u upalnom procesu, najbolje što možete napraviti je nanositi prirodni ekstrakt ovog ulja na problematično područje te pričekati nekoliko dana nakon čega pozitivni rezultati sigurno neće izostati. Nadalje, osim za akne, ružino ulje je sjajan odabir borite li se s problemima pigmentacije kože. Mrlje nastale od sunce ili jednostavno promjena, izliječit ćete s ovim uljem kojeg također nanosite u prirodnom obliku, odnosno ne samo kao jedan od sastojaka.

Posljednja stavka koju bismo izdvojili kao veliku prednost je tretiranje umorne kože. Umorna koža sama po sebi nije veliki problem, no estetski može uvelike utjecati na izraz lica, pa zašto se ne poslužiti odličnim uljem koje će vašem licu podariti sjaj i elastičnost koja će se zadržati do daljnjega. Iako se preporučuje da na početku ulje koristite nešto češće, jednom kada se koži podari stari sjaj, slobodno prakticirajte upotrebu ružinog ulja unutar maske za lice te iako se radi o nešto skupljem ulju, garantiramo da je vrijedno ulaganja jer samo zdrava koža je lijepa koža, a s ružinim uljem definitivno ćete u najkraćem roku postignuti željeni izgled.

Foto: Instagram
Objavljeno: 20.05.2019. u 11:19
Tagovi: lice

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p