KOŽA

4 kreativna načina na koja možete iskoristiti omiljeni parfem

Za što ugodniju kućnu atmosferu!

Pandemija koronavirusa primorala nas je da iz temelja promijenimo svoju svakodnevicu, pa smo tako užurbani način života te popratni nedostatak vremena morali staviti na čekanje. S druge strane, sada konačno imamo vremena za sve one aktivnosti koje smo toliko odgađali, a u tu skupinu ubrajamo i DIY trikove koji ostanak doma mogu učiniti mrvicu ljepšim!

Kozmetička torbica postalo je mjesto u koje sve manje zavirujemo, budući da smo se u potpunosti prepustili kućnoj atmosferi, koja je kao takva nešto opuštenija. Također je u drugi plan pala i kolekcija omiljenih mirisnih nota, što nam posebno teško pada ako se u njoj nalazi neki novi miris koji smo toliko silno željeli isprobati i koristiti u svojoj svakodnevici, a sada čeka neke bolje dane. S druge strane, parfem je sjajan proizvod kojeg ne treba ograničavati isključivo na nanošenje po koži ili eventualno kosi, već ga možete koristiti i za stvaranje mirisne atmosfere u vlastitom domu.

Tako parfem možete pošpricati po svojoj posteljni, no vodite računa da u tome ne pretjerate. Jednom ili dva puta sasvim je dovoljno da pošpricate jastuke ili poplun te u mirisu uživate baš cijelu noć. Također sa svojim parfemom možete kreirati i mirisni losion. Iako brojni brendovi u svojoj ponudi imaju losione za tijelo koji nadopunjuju parfem, vrlo lako možete sa svojim postojećim napraviti novu omiljenu mazalicu. Svoj standardni losion samo pomiješajte s nekoliko kapljica parfema te dobro pomiješajte. I u ovom slučaju je važno da ne pretjerate s mirisnim kapljicama jer previše parfema može isušiti kožu!

Kako su ovi dani idealni za generalno čišćenje ormara, svojoj odjeći također možete dati jedan poseban miris. Tako možete pošpricati ladice u kojma držite odjeću ili vatu umočite u parfem i ostavite ju na središnje mjesto u ormaru te će se omiljeni miris proširiti na baš svaki odjevni predmet. Opuštenu kućnu atmosferu nerijetko poprate i mirisne svijeće, a ako ih nemate u svojim zalihama, uvijek možete pošpricati lampu koja kada se ugrije, miris širi kroz cijelu prostoriju.

Objavljeno: 24.03.2020. u 10:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p