KOŽA

5 hidratantnih krema koje će masna koža lica obožavati!

Pružite masnoj koži odgovarajuću njegu

Njega kože velik je izazov i ponekad imamo osjećaj da nikako ne pronalazimo odgovarajući proizvod, posebno ako imate specifičan tip kože koji zahtjeva više pažnje. Masna koža definitivno zahtjeva više posvećenosti, sklonost proširenim porama, prištićima i upalnim procesima dodatni je izazov i razlog da proizvode prilagodimo tipu kože. Jedan od osnovnih skin care proizvoda je hidratantna krema, a ako znamo da je jedna od glavnih boljki masne kože dehidracija, vrijedi istražiti koji proizvodi mogu riješiti upravo taj problem.

Kada lice proizvodi masnoću, može se činiti kontraintuitivnim posegnuti za hidratantnom kremom. No, upravo suprotno, masna koža često žudi za hidratacijom. Dehidriranost kože može biti razlog zašto žlijezde proizvode višak ulja, stoga hidratantna krema kao svakodnevni dio njege lica je nužna. Također, nije poželjno pretjerano čistiti lice ili koristiti agresivne tonere jer će ogoljivanje kožne barijere dodatno poticati stvaranje masnoće. Pri odabiru kreme za masnu kožu treba obratiti pažnju na to da formulu osigurava dubinsku hidrataciju te da nema komedogeni efekt.

Proizvodi koji će preporoditi masnu kožu!

Kreme koje smo izdvojili kao najbolje idealan su odbir za masnu kožu jer imaju nekomedogene formule obogaćene sastojcima poput glicerina i hijaluronske kiseline koji će dubinski vlažiti,a istovremeno neće opteretiti masnu kožu. Takva je primjerice Neutrogena Hydro Boost Water Gel krema. Osim toga, tekstura hidratantnih krema namijenjenih masnoj koži često je u formi gela i losiona kako bi bile što lakše na licu. Slična svojstva ima i Kiehl's Ultra Facial Oil-Free Gel krema koja je namijenjena masnoj i normalnoj koži. Ova krema osvježava kožu i održava ravnotežu vlage te pomaže u regulaciji prekomjerne proizvodnje sebuma i eliminira masni sjaj. Osim ovih proizvoda, u galeriji ćete pronaći još nekoliko krema koje će masna koža lica obožavati!

Kiehl's Ultra Facial Oil-Free Gel Cream

Avène Hydrance Optimale UV Legere

CeraVe Facial Moisturizing Lotion PM

La Roche Posay Effaclar Mat Anti-Shine Face Moisturizer

Neutrogena Hydro Boost Water Gel

Foto: Instagram, Kiehl's, Avène, CeraVe, La Roche Posay, Neutrogena
Objavljeno: 06.03.2023. u 16:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p