KOŽA

5 najboljih krema za masnu kožu lica

Kreme koje obožava masni tip kože lica!

Kada biramo kremu koja će najbolje odgovoriti na potrebe naše kože, ono što nam je orijentir kojeg se držimo jest sam tip kože. Njega primjerice suhe kože lica i one problematične ne može biti ista, stoga je važno izabrati proizvode čije formule će savršeno odgovoriti na njezine specifične potrebe...

S druge strane, za niti jedan tip kože ne vežu se toliko beauty mitovi kao kada govorimo o njezi one masne, koja se nerijetko isušuje agresivnim proizvodima kako bi se uklonio višak sebuma kojeg ova koža luči. Također, česta zabluda je i ta da ovom tipu kože ne treba dubinska hidratacija, što je u potpunosti pogrešno jer dehidriranost ovakvog tipa kože najčešće se iskazuje kroz pretjerano mašćenje, pogotovo izazovne T-zone. Njega masnog tipa kože treba biti lagana te su poželjne kreme gelaste formule, a koje nisu bogate uljima. Nadalje, idealna krema za masnu kožu bi ju trebala hidratizirati, ali bez isušivanja te ne izazivati dodatno mašćenje.

Danas se može pronaći zaista pregršt krema za njegu upravo ovog tipa kože, a naš favorit je Skintegrina Tria Light krema koja ne samo da je idealna za masnu kožu, već i za njegu kože sklonoj aknama i komedonima. Njezina formula je vrlo lagana, ne čepi pore te regulira lučenje sebuma. Redovitim korištenjem koža postaje ujednačenija, očišena, a budući da se brzo upija u kožu, sjajna je podloga i za make up!

Pored ove kreme, u nastavku smo izdvojili i nekoliko drugih favorita koji će sjajno odgovarati masnokožcima, a koji pak mogu biti vaši samo jednom klikom na proizvod!

Objavljeno: 02.12.2021. u 10:32

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p