KOŽA

5 najboljih seruma s vitaminom C za njegu kože lica

Proizvodi koji pružaju kvalitetnu njegu koži lica!

Gotovo svaka zima protekne u znaku jednog vitamina na čije konzumiranje nas se podsjeća na svakom ćošku, a ništa drugačije nije bilo niti ove sezone. O važnosti vitamina C ne treba previše govoriti, barem kada je osnaživanje imuniteta u pitanju, no osim što je riječ o sastojku kojeg je korisno unositi u tijelo, također ga je korisno primjenjivati i na samu kožu lica...

Upravo to potvrđuje poveći broj skincare proizvoda koje možemo pronaći na tržištu, a čiji glavni sastojak čini upravo vitamin C. Ovaj vitamin vodi glavnu riječ kada je koži potrebna njega i osvježavanje kože, pa je kao takav postao nezaobilazni dio baš svake rutine njege lica. Koliko će pojedini proizvod biti sjajan ovisi zapravo o antioksidansima koji se nalaze u proizvodu za njegu kože, a vitamin C pokazao se kao snažan antioksidans koji neutralizira slobodne radikale te stvara barijeru od štetnih tvari iz okoline koje štete izgledu našeg lica.

Nadalje, ovaj vitamin ima važnu funkciju u poboljšavanju elastičnosti kože lica, a volimo ga i jer osvjetljuje ten te ublažava vidljivost bora, a pored toga prevenira razvoj hiperpigmentacije i diskoloracija na koži. Učestalim korištenjem proizvoda koji sadrže vitamin C u svojoj formuli, koža izgleda mlađe, zdravije i svježije, pogotovo kada govorimo o serumima koji vrlo lako prodiru u samu kožu. Također serumi ovakvog tipa preporučuju se na korištenje već nakon 25. godine života kako bi se spriječilo prerano starenje i pigmentacija na koži, stoga smo u nastavku izdvojili 5 sjajnih vitaminskih seruma koji će u tren oka vratiti koži svjež i odmoran izgled!

SkinCeuticals C E Ferulic, Clinique Fresh Pressed Daily Booster with Pure Vitamin C 10%

L'Oreal Paris 10% Pure Vitamin C Serum

Obagi System Professional-C 20% Vitamin C Serum, Pixi Vitamin C Serum

Foto: Instagram, Unsplash, Obagi, Pixi, L'Oreal Paris, SkinCeuticals, Clinique
Objavljeno: 08.02.2020. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p