KOŽA

5 nježnih pilinga za lice koji neće uništiti kožu

Za osvježen i blistav izgled lica!

Iako se pilinzi najviše spominju za vrijeme ljetnih mjeseci, ovaj beauty ritual našoj koži je itekako potreban tijekom cijele godine. Razloga za to je bezbroj, a jedan od najvažnijih je činjenica da je naša koža u konstantnom procesu obnove i regeneracije, pa tako dok jedne stanice umiru, one nove se istovremeno stvaraju. Taj proces vrlo često zna biti usporen, stoga je s vremena na vrijeme potrebno stimulirati obnovu kože i pomoći joj da ona bude zdrava i uravnotežena.

No, koliko god piling imao svojih pozitivnih strana, također treba uzeti u obzir i one negativne, a koje naša koža itekako pamti. Vrlo često se dogodi da želja za čistim licem bude poprilično velika, pa tako svoju kožu izložimo grubom tretmanu koji može ošteti njezinu strukturu. To se najčešće događa kada su zrnca samog pilinga prevelika, pa tako umjesto prirodne prokrvljenosti kože, na licu možete primijetiti i male ranice. Zato je važno izbjegavati pilinge koji se rade u kućnoj radinosti, primjerice popularni piling za lice koji uključuje zrnca šećera i okrenuti se ka provjerenim pilinzima koji nose predznak nježni i njegujući, jer su kao takvi namijenjeni ovom senzibilnom području kože. Tako ćete biti sigurni da ćete izbjeći iritacije te istovremeno postići i dubinsko djelovanje, pogotovo kada govorimo o proizvodima koji umiruju i njeguju kožu lica. Ako je vaša koža suha, koristite piling jednom tjedno, a ako je vaš tip kože mješovit ili mastan, koristite ga dva do tri puta tjedno.

U galeriji smo izdvojili sjajne pilinge za lice koji se svakako moraju pronaći u vašoj skincare rutini, stoga odaberite onaj koji će sjajno odgovoriti na potrebe vaše kože!

Avene blagi pročišćavajući piling, Caudalie nježna piling krema

Olival piling za lice s uljem smilja  @audreyrivet

Clarins nježni piling, Neutrogena Hydro Boost Exfoliating Cleanser

Foto: Instagram, Clarins, Neutrogena, Olival, Avene, Caudalie
Objavljeno: 31.10.2019. u 10:25

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p