KOŽA

5 odličnih seruma za masnu kožu

Proizvod bez kojeg ne možemo!

Masna koža zasigurno je jedan od najrasprostranjenijih problema, no ipak u usporedbi s ostalim problemima poput upalnih akni i neugodnih mrlja, radi se o manjem disbalansu kojeg samo treba pravilno tretirati se vrlo lako može držati pod kontrolom.

Kreme su neizostavan dio baš svake njege, no od kako su tržištem zavladali serumi, pojavio se još jedan proizvod kojeg se ne odričemo. Što su zapravo serumi? Najjednostavnije rečeno serumi su pojačana verzija kreme i sadrže sve dodatne hranjive tvari koje koža putem kreme ne može dobiti. Također, radi se o nešto agresivnijim proizvodima, ali naravno postoje nježne varijante koje na koži neće izazvati apsolutno nikakvu reakciju. Serumi bolje i dublje prodire u kožu i zato je vrlo bitno pridržavati se uputa nanošenje seruma jer nisu svi namijenjeni za cijelo lice, već samo određene dijelove.

Avène Hydrance Optimale Serum, Filorga Perfect+ Serum

Masna koža zahtjeva nešto posebniju njegu, no kao što smo napomenuli, uz pravilnu primjenu ovaj problem ne dolazi do izražaja. Masna koža može biti produkt neadekvatne njege, a najčešće se pojavljuje ne koristite li hidratantne proizvode, prečesto perete lice ili činite to samo vodom. Prilikom odabira seruma za masnu kožu, ono što svakako valja izbjegavati su proizvodi koji začepljuju pore i teške teksture, a jedan od najčešćih mitova je kako masnoj koži nije potrebna hidratacija. Filorga Perfect+ serum pruža sjajan obnavljajući izgled, lijepo zateže, hidratizira te smanjuje lučenje sebuma. Nanosi se u vidu nekoliko kapljica na cijelo lice, a što se tiče učestalosti, sami procijenite kako vam djeluje na kožu te regulirajte uporabu. S druge strane, muče li vas akne ili bubuljice u kombinaciji s masnom kožom, Lixirskin Night Switch BHA serum pomoći će u borbi protiv istih te koži pružiti prirodan i uravnotežen izgled.

The Ordinary Buffet Multi-Technology Peptide Serum, La Roche-Posay Hyalu B5, Immortella serum

Foto: Instagram, The Ordinary, La Roche-Posay, Immortella, Avène, Filorga
Objavljeno: 25.06.2019. u 00:00
Tagovi: masna koža

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p