KOŽA

5 sjajnih hijaluronskih seruma za zdravi izgled kože

Proizvod kojeg morate imati u svom kozmetičkom ormariću!

Kada je beauty svijet u pitanju i općenito njega kože lica, postoje neki sastojci s kojima su upoznati gotovo svi. Tako ste sigurno već nebrojeno puta čuli za hijaluronsku kiselinu, koja je zavladala beauty svijetom kao kakva epidemija, pa tako možete pronaći proizvode unutar gotovo svakog brenda koji se baziraju na ovoj kiselini.

Iako možda zvuči pomalo neobično stavljati kiselinu na lice, ona se itekako pokazala izvrsnom za njegu kože, pogotovo kada je nakon ovog tretmana ona zdrava, mladolika i elastična. Općenito, cijela opsesija ovom kiselinom, leži u tome što ona zapravo zadržava vodu unutar same kože, a što je od posebne važnosti za njezin zdravi izgled. Koža kojoj nedostaje hidratacija najčešći je problem s kojim se suočavamo u svojoj skincare rutini te je najčešće upravo to glavni razlog zašto su naše bore vidljivije te zašto koža lica općenito izgleda neugledno. Kako starimo naša koža prirodno gubi vlažnost, a hijaluronska kiselina sjajno je rješenje s kojim možete povećati vlažnost kože i ojačati je. Također ono što volimo kod ove kiseline jest što ne morate previše mozgati odgovara li vašem tipu jer baš svaka koža treba svoju 'čašu vode', pa i ona sklona mašćenju.

Iako postoje brojne kreme koje sadrže ovu kiselinu, mi smo ipak više naklonjeni serumima, budući da bolje prodiru u dublje slojeve kože, više od uobičajene kreme. Ovi serumi uglavnom se sastoje od manjih molekula koje prodiru duboko u kožu te pružaju visoku koncentraciju aktivnih sastojka. Serum nanesite na vlažnu kožu kako bi sastojci bolje ušli u kožu i to tako da ga prvo ugrijete među prstima, a zatim lagano utapkate u kožu lica!

Vichy Mineral 89 dnevni booster za snažniju i puniju kožu, The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

La Roche-Posay Hyalu B5

Neutrogena Hydro Boost Hydrating Hyaluronic Acid Serum, NIVEA Hyaluron Cellular Filler 14-dnevni tretman

Foto: Instagram, Neutrogena, NIVEA, La Roche-Posay, Vichy, The Ordinary
Objavljeno: 10.10.2019. u 10:53
Tagovi: koža

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p