KOŽA

6 najboljih proizvoda za čišćenje lica koji neće iziritirati kožu

Nježni čistači s kojima ne možete pogriješiti!

U beauty svijetu postoji nekoliko skincare zapovijedi, a od kojih je zasigurno najvažnija pravilno čišćenje kože lica. Riječ je o koraku o kojem uvelike ovisi stanje, kao i samo zdravlje naše kože, a što se na posljetku odražava i na sam njezin izgled. No, redovito čišćenje lica puno je više od pukog umivanja, što potvrđuju i prepune police u drogerijama, a u čijoj bogatoj ponudi se često i sami znamo izgubiti...

Čišćenje kože lica prvi je korak baš svake skincare rutine, neovisno o tome kakav tip kože imate, a razlog za to poprilično je jasan; tijekom dana na koži lica 'nakuplja' se razna nečistoća kao i ostaci make upa, a što može rezultirati nečistim i začepljenim porama koje su kao tempirane bombe te je pitanje trenutka kada će rezultirati upalnim procesima na koži, ako se ona ne očisti temeljito. Koliko god nam ponekad bilo teško odvojiti vrijeme za ovaj korak, on je svakako nezaobilazan u njezi, pogotovo zato što bez detaljno očišćenog lica, ostatak skincare rutine jednostavno nema smisla jer i najbolja krema na svijetu ne može odraditi dobar posao na nečistoj koži.

Kako biste bili sigurni da ste svoje lice u potpunosti očistili, najbolje je osloniti se na sve popularniji trend dvostrukog čišćenja, čime ćete u prvom koraku ukloniti čestice na bazi ulja, odnosno make up i sebum i to uljnim čistačem, dok će drugi korak ovakve rutine biti uklanjanje čestica na bazi vode, poput mrtvih stanica kože, bakterija i znoja i to čistačima na bazi vode. Ovakvim načinom čišćenja kože sigurno ćete uspješno ukloniti sve nečistoće te savršeno pripremiti kožu za daljnje nanošenje i djelovanje klasičnih proizvoda za njegu koje nanosite nakon čišćenja, a u nastavku smo izdvojili sjajne čistače koji će sigurno biti nježni prema vašem licu!

Bioderma Sensibio H2O Make-Up Removing Solution Sensitive Skin, Dermalogica Precleanse

Skintegra Atomic, Caudalie Make Up Removing Cleansing Oil

Foreo Micro-Foam Cleanser pjenasta krema za čišćenje, La Roche Posay Toleriane gel za pranje lica

Foto: Instagram, Bioderma, Dermalogica, Skintegra, Caudalie, Foreo, La Roche Posay
Objavljeno: 17.06.2020. u 12:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p