KOŽA

6 najboljih seruma s vitaminom C koji savršeno njeguju kožu lica

Za blistavi i ujednačen izgled kože lica!

Ovih dana sve je nekako u znaku vitamina C, ponajviše kada govorimo o osnaživanju imuniteta. No, ovaj vrijedan sastojak zavladao je kozmetičkom industrijom, pa je tako postalo nemoguće pronaći skincare brend, a da u svojoj ponudi nema barem jedan proizvod koji se oslanja na ovaj moćan sastojak. Iako vitamin C možemo pronaći u formulama raznih proizvoda, poput hranjivih krema i fluida, njegovo korištenje ipak je najučestalije putem seruma...

Vjerujemo kako nema potrebe dodatno isticati vrijednost vitamina C, koji osim što održava čvrstoću naših kostiju, kože i krvnih žila, on je također snažan antioksidans koji neutralizira slobodne radikale i stvara barijeru od štetnih tvari iz okoline, pa kao takav ima počasno mjesto u beauty industriji. Kada je njega kože u pitanju, ovaj vitamin neophodan je u sintezi kolagena zbog čega koža poprima čvršći izgled i izgleda mlađe. Također ako ste konstantni u njegovoj primjeni, nakon nekog vremena primijetiti ćete kako ten izgleda svjetlije, ujednačenije, a bore postaju popunjenije. Serumi s vitaminom C sjajan su proizvod jer prodiru duboko u kožu, pružajući joj bogatu njegu u svim njezinim slojevima, omogućavajući brzu apsorpciju korisnih sastojaka, za razliku od krema koje se zadržavaju za njezinoj površini.

Njegovo korištenje vrlo je jednostavno, a nanosi se na očišćenu kožu lica, prije korištenja standardne kreme. Ako je vaša koža osjetljiva, serume s vitaminom C koristite tri puta tjedno te postepeno povećavajte učestalost korištenja s vremenom. Ono što nikako ne smijete preskočiti jest tijekom dana nanijeti kremu sa SPF faktorom, bez obzira na to što se nalazimo u nešto hladnijem periodu godine jer ovaj vitamin može zbog utjecaja sunca oksidirati te izgubiti sve svoje prednosti u njezi!

John Masters Organics Vitamin C Anti-Aging Face Serum, Philosophy Turbo Booster Vitamin C powder

Vichy LiftActiv Vitamin C Brightening Skin Corrector, Kiehl’s Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate

Drunk Elephant C-Firma Vitamin C Day Serum, Olival vitaminski serum C

Foto: Instagram, John Masters, Philosophy, Vichy, Kiehl's, Drunk Elephant, Olival
Objavljeno: 28.10.2020. u 14:02

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p